Het Europees uitwisselingsprogramma voor Ondernemers

Erasmus voor jonge ondernemers helpt Europese aspirant-ondernemersde vaardigheden te verwerven die nodig zijn om in Europa een klein bedrijf te beginnen en/of met succes te runnen. Nieuwe ondernemers vergaren en wisselen kennis en zakelijke ideeën uit met een ervaren ondernemer, met wie ze voor een periode van 1 tot 6 maanden verblijven en samenwerken. Het verblijf wordt deels gefinancierd door de Europese Commissie.

Als nieuwe ondernemer profiteert u van on-the-job training in een kleine of middelgrote onderneming elders in een van de samenwerkende landen. Dit vergemakkelijkt de succesvolle start van uw bedrijf of versterkt uw nieuwe onderneming. Ook kunt u profiteren van toegang tot nieuwe markten, internationale samenwerking en de potentiële mogelijkheden voor samenwerking met zakenpartners in het buitenland.

Als ontvangende ondernemer kunt u profiteren van nieuwe ideeën van een gemotiveerde nieuwe ondernemer over uw bedrijf. Mogelijk kan hij of zij u aanvullen met gespecialiseerde vaardigheden of kennis op een gebied dat u niet beheerst. De meeste ontvangende ondernemers hebben zulke goede ervarningen dat ze besluiten om later andere nieuwe ondernemers te ontvangen.

Het is werkelijk een win-win samenwerking waarbij u beiden ook nieuwe Europese markten en zakenpartners en verschillende manieren van zakendoen kunt ontdekken.

Op langere termijn profiteert u van brede netwerkmogelijkheden, en mogelijk besluit u uw samenwerking voort te zetten, wellicht als duurzame zakenpartners (bijv. joint ventures, uitbestedingsactiviteiten, aannemer-leverancier relaties, enz.).

Lees de programmagids voor meer informatie over de deelnamevoorwaarden.

Contact

Amy Kessels, 02 643 78 32 - ake@beci.be