27.02.2018

Hack Belgium 2018

Hackathon: drie dagen om 12 Belgische uitdagingen aan te nemen

Hack Belgium 2018 is de tweede editie van een conferentie die, in Brussel, tot doel heeft 1.000 deelnemers samen te brengen om België de toekomst in te stuwen. En dan liefst via ondernemende projecten die 12 uitdagingen moeten aanpakken, waaronder onderwijs, mobiliteit, energietransitie, media, de stad... 

Laure François

Laat u niet misleiden door de naam van de conferentie. U vindt er ondernemers, leidinggevenden van middelgrote en grote bedrijven, studenten, specialisten in verscheidene vakgebieden en zelfs starters. In drie dagen tijd dient elke deelnemer van deze hackathon op de proppen te komen met een projectidee om de samenleving te verbeteren.

Hack Belgium 2018 brengt specialisten samen en organiseert workshops en voordrachten over 12 thema's, die ook 12 problemen van de Belgische samenleving zijn. Financiën, energietransitie, gezondheid, onderwijs … Iedereen vindt er zijn gading. U komt er meer te weten over de uitdagingen van de hedendaagse samenleving. U werkt samen aan oplossingen voor de samenleving van morgen. U volgt in feite het innovatiemodel van hackers om uw eigen toekomstgerichte projecten te ontwikkelen.

Ondernemerschap en nieuwe technologieën om de huidige uitdagingen aan te pakken

U richt een bedrijf op door op problemen te reageren, daar komt het op neer. Om een veelbelovend bedrijfsconcept te vinden, dient u trouwens in te spelen op een tekort of een behoefte van de samenleving. Het is ook van belang dat u op trends surft en zich afstemt op de manier waarop de ondernemerswereld en de markt evolueren. Daarom willen de organisatoren van Hack Belgium hun hackathon op de huidige uitdagingen van de Belgische samenleving toespitsen. Ze nodigen de deelnemers bovendien uit om gebruik te maken van nieuwe technologieën en zo voort te bouwen op digitale transformatie.

De deelnemers krijgen tien technologieën voorgeschoteld. Zo kunnen ze de inzet begrijpen en nadenken over mogelijke toepassingen: kunstmatige intelligentie, augmented reality, robotica, energie, drones en nog veel meer...

Elk bedrijf begint met een idee. Het is echter niet altijd gemakkelijk om een concept te vinden waarop alle verdere ontwikkelingen zullen steunen. Als ware kans voor mensen die een bedrijf willen starten, wil Hack Belgium dit probleem aanpakken. Via een reusachtige hackathon brengt de organisatie experts, deelnemers en technologieën samen. Dit alles om de uitwisseling van ideeën te stimuleren door middel van ontmoeting, uitwisseling en informatie.

Concreet wordt de eerste dag van de hackathon besteed aan de bespreking en verkenning van de onderwerpen. Door de bespreking van die thema's ontmoet u mensen en profielen met wie u een project zou kunnen opbouwen. Op de tweede dag ontwikkelt u uw idee uit. Op de derde dag stelt elke groep haar project voor en bespreekt het met de gelijken. Er komen ook workshops om het vervolg voor te bereiden en het project in goede banen te leiden. De opeenvolgende activiteiten en de spelers die het festival ondersteunen, zijn er dus om ideeën en de daaropvolgende projecten te stimuleren.

Wat zit er voor u in? Dit weekend levert u een projectidee op, naast financieringsvoorstellen en een team om het te ontwikkelen. Daarna beslist u of u verder wilt gaan. Zo ja, dan hebt u waarschijnlijk aan projectideeën geen tekort en hebt u wellicht een paar belangstellende mensen ontmoet. Oogst de voordelen van ervaring, netwerken en teamwork!

Bent u een ondernemer die de verbeelding van zijn teams wil stimuleren? Wil u opleven na een faillissement? Bent u een ontluikende ondernemer? Hoe dan ook, deze kans mag u niet missen!

Hack Belgium 2018

Tour & Taxis, op 26, 27 en 28 april

www.hackbelgium.be

Om u voor te bereiden op dit event, organiseert Beci en Hack Belgium op 30 maart the Pre-Hack Mobility Innovation Lunch in de Club van Lotharingen. Wij verwachten meer dan 60 innoverende ondernemers die de Brusselse mobiliteitsuitdagingen aangaan. Tijdens de lunch ontmoet u collega-innovatieprofessionals, ontdekt u hun specialiteiten en heeft u de kans potentiële synergieën tussen uw organisaties te ontdekken.

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met Ischa Lambrechts, adviseur mobiliteit bij Beci, ila@beci.be