02.05.2018

3 redenen om studenten in te zetten op uw bedrijfsproject

Heeft u projecten waar u niet aan toekomt? Wordt u geconfronteerd met uitdagingen of knelpunten in uw bedrijfsvoering? De oplossing ligt wellicht dichterbij dan u denkt. Bachelor studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van KU Leuven kunnen u namelijk de oplossing bieden. 

Onderzoek op maat van uw bedrijf

In teams van drie analyseren de studenten een concreet managementprobleem uit de reële bedrijfspraktijk. Allerlei onderzoeksthema’s kunnen aan bod komen: export, strategie, marketing, maatschappelijk verantwoord ondernemen, bedrijfsfinanciering, HRM, entrepreneurship, international business, accountancy en fiscaliteit, maar ook logistieke en operationele vraagstukken.

Een nieuw perspectief op uw organisatie

Studenten beschikken over actuele kennis die zij willen omzetten naar de praktijk. Bovendien krijgt u advies van young potentials die dankzij hun open geest met vernieuwende ideeën komen. Hun frisse blik biedt een ander perspectief op de werking van uw organisatie.

Haalbare en concrete adviezen

Onder begeleiding van een docent die als interne coach optreedt, analyseren de studenten een onderzoeksvraagstuk gedurende een heel academiejaar (oktober – mei). Als resultaat leveren zij een consultancy paper op met een wetenschappelijk onderbouwde analyse en haalbare oplossingen.

Wenst u zich als opdrachtgever kandidaat te stellen?

Een projectvoorstel indienen kan nog tot uiterlijk 15 juni 2018 via het online indienformulier.

Voor bijkomende vragen kan u contact opnemen met Margot Vanden Eynden: margot.vandeneynden@kuleuven.be of 02-300 22 82.

 

 KU Leuven Project