Brusselse ondernemingen betalen steeds beter

Volgens de laatste cijfers van het studiebureau Graydon werden in Brussel 69,65% van de 1.250.000 B2B-facturen voor de vervaldatum betaald in het 4e kwartaal van 2014.

Dat is een stijging van 3% ten opzichte van 2013 en ruim 4% in vergelijking met 2012.

Als we Brussel vergelijken met de andere gewesten, staat de hoofdstad bovenaan het podium, gevolgd door Vlaanderen (69,3%) en Wallonië (63,52%).

We kunnen dus stellen dat Brusselse ondernemingen geneigd zijn hun facturen steeds sneller te betalen, ondanks de recente conjuncturele moeilijkheden.

Dat is uiteraard een positieve tendens, maar we moeten voorzichtig blijven.

Ondanks deze goede resultaten moeten bedrijven mechanismen hanteren om openstaande vorderingen op te volgen, maar ook om de solvabiliteit van hun toekomstige partners na te gaan.

Aarzel niet om ons te raadplegen. Aan de hand van onze databanken kunnen wij een snelle diagnose stellen van de financiële gezondheid van uw wederpartijen.

Omdat wij regelmatig contact hebben met de nationale handelsrechtbanken, kunnen wij u bovendien elke week een lijst van de Belgische ondernemingen in gerechtelijke reorganisatie bezorgen.

Zo kunt in enkele klikken heel precies de kredietwaardigheid van uw wederpartijen natrekken en ondernemingen die niet in staat zijn om hun financiële verplichtingen na te komen, vermijden.

Wenst u meer informatie?

Voor een diagnose van de financiële gezondheid van een bedrijf, neem contact op met Claudiu Sincovits, raf@beci.be.

Voor het abonnement van de ondernemingen in gerechtelijke reorganisatie, neem contact op met Myriam Michiels, mm@beci.be.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Réal Nimpagariste, Juridisch adviseur bij BECI op 04.05.2015.

Ook u kunt bijdragen tot de inhoud van onze website en een plaats verwerven als referentie voor onze bezoekers. Deel uw expertise, uw verfrissende ideeën en uw visie met ons. Wij zullen uw tekst rechtstreeks publiceren indien hij beantwoordt aan de behoeften van de Brusselse ondernemingen en als u hem zowel in het Nederlands als in het Frans aanlevert.

Wilt u uw expertise delen met duizenden ondernemers? Stuur dan snel uw voorstel naar newsletter@beci.be.