Binnenkort is Tavola er weer, de internationale voedingsbeurs in België

Op 14 maart zijn alle grote spelers uit de voedingssector weer van de partij in Kortrijk waar de beurs Tavola opnieuw haar deuren opent.

Deze internationale voedingsbeurs is een onmisbare afspraak, met 400 exposanten en meer dan 17.000 aankoopverantwoordelijken uit de voedingsdistributie en cateringorganisaties uit zo'n 30 landen. Het is een gelegenheid om fijne voedingsmiddelen en verse producten van dynamische marktleiders en artisanale ateliers te ontdekken en om uw horizonten te verruimen.

België is het 6de exportland van voedingsmiddelen in de eurozone

In België is de agrovoedingssector goed voor maar liefst 95.000 banen en 7.400 ondernemingen.

Volgens de FOD Economie is de sector tussen 2000 en 2014 met 86,1% gegroeid. Dat zijn veelbelovende cijfers voor de Belgische bedrijfswereld! Alleen Duitsland en Nederland doen het beter met een groei van respectievelijk 145,4% en 104,6%. Frankrijk is dan weer met 54,1% gegroeid.

België is het land van de eurozone met de sterkst toegenomen export van voedingsmiddelen.


 

Welke voedingsproducten worden uitgevoerd?

Fruit en groenten, vlees, melkproducten en chocolade maken 67,4% uit van de totale Belgische agrovoedingsexport.

De drankensector lijkt minder belangrijk, maar draagt sterk bij tot de toegevoegde waarde.

Water met toegevoegde suikers, vleesbereidingen, varkensvlees, chocolade en bakkerijproducten zorgen eveneens voor een sterke toegevoegde waarde, hoewel de uitvoer van deze producten lager ligt dat die van de eurozone.

Voor het Brussels Gewest vertegenwoordigde de agrovoedingssector 10% van de buitenlandse handel in 2014. 20% daarvan is afkomstig van fruit en groenten en 15% van vlees en vis, volgens de cijfers van de Nationale Bank van België.

Zoals minister van Economie Kris Peeters al zei in een persbericht, “vormen bier, chocolade en frieten het topje van een gigantische ijsberg. Het is goed dat meer en meer consumenten wereldwijd ook onze hidden champions ontdekken zoals bv. speculoos of plantaardige dranken".

Naar welke landen gaan deze producten?

België heeft vier grote partners in de EU-27: Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

De handelsrelaties met deze vier landen zijn goed voor meer dan driekwart van de uitvoer van Belgische agrovoedingsproducten. Buiten de EU-27 zijn de Verenigde Staten, Rusland en Algerije de voornaamste partners van België. China en Brazilië zijn eveneens doorslaggevend in de groei van deze markt.

Geef uw internationale omzet een boost!

Bent u actief in de agrovoedingssector en wilt u uw omzet opdrijven?

Denk internationaal! De zakelijke afspraken die georganiseerd worden tijdens de beurs TAVOLA en in onze internationale database zijn de ideale springplank om u (verder) buiten de grenzen te wagen.

Schrijf u vandaag nog in voor de B2B-afspraken van de beurs TAVOLA in Kortrijk. Het is een unieke kans om nieuwe contacten te leggen. Meer dan 17.000 producenten, distributeurs, handelsagenten en andere spelers uit de voedingssector zullen aanwezig zijn op 14 maart 2016.

Interesse? Voor inlichtingen en inschrijvingen: Food Business Meetings.

BECI biedt u ook de mogelijkheid om in onze 'Partnership Opportunities Database' te worden opgenomen en zo nieuwe zakenpartners te vinden. U moet enkel het inschrijvingsformulier invullen en mailen naar nao@beci.be.

In 1 jaar 2.500 nieuwe partnerships! Waarom u niet?

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Nastasja Otte, Advies aan ondernemingen op 01.03.2016.

Ook u kunt bijdragen tot de inhoud van onze website en een plaats verwerven als referentie voor onze bezoekers. Deel uw expertise, uw verfrissende ideeën en uw visie met ons. Wij zullen uw tekst rechtstreeks publiceren indien hij beantwoordt aan de behoeften van de Brusselse ondernemingen en als u hem zowel in het Nederlands als in het Frans aanlevert.

Wilt u uw expertise delen met duizenden ondernemers? Stuur dan snel uw voorstel naar newsletter@beci.be.