Kansen voor de inkoop en levering van uit Azië

Azië vertegenwoordigt substantiële kansen voor de Europese professionals en bedrijven die het talent bezitten om effectief te navigeren in de verschillende Aziatische culturen en de plaatselijke gebruiken. Deze mogelijkheden gaan veel verder dan sourcing vanuit China. 

Inderdaad zijn een aantal Aziatische landen en ook India aantrekkelijker voor de kleinere west Europese landen zoals België. Het gelimiteerde inkoopvolume van onze kleine en middelgrote bedrijven kan in veel gevallen een ernstige belemmering vormen voor de toegang tot de Chinese sourcing markt, waar de minimale bestelhoeveelheden vaak veel te hoog zijn (Minimum Order Quantity of 'MOQ'). 

In deze korte la présentatie, in bijlage, begeleiden we onze lezer langs de belangrijkste voordelen en uitdagingen die moeten worden aangegaan voor een Europese professional die goederen of diensten wil afnemen in Azië. Het rapport geeft een aantal goed werkende oplossingen om de risico’s beheersbaar te maken in de te volgen sourcing strategie naar Azië. 

Deze informatie is bedoeld als introductie  en  daardoor niet compleet. 

Indien uw eigen ervaringen en aanbevelingen wenst uit wisselen, vragen we u dat te doen in het opmerkingen veld hieronder.

 Indien u meer info over Eurosia wenst; stuur dan een e-mail naar dominique@eurosia.eu

 Dit artikel wordt ingediend door Cedric, Brusselmans,  Eurosia, le 15.10.2014.

Ook u kunt bijdragen tot de inhoud van onze website en een plaats verwerven als referentie voor onze bezoekers. Deel uw expertise, uw verfrissende ideeën en uw visie met ons. Wij zullen uw tekst rechtstreeks publiceren indien hij beantwoordt aan de behoeften van de Brusselse ondernemingen en als u hem zowel in het Nederlands als in het Frans aanlevert.

Wilt u uw expertise delen met duizenden ondernemers? Stuur dan snel uw voorstel naar newsletter@beci.be.