Neem de nodige voorzorgen: win informatie in over uw buitenlandse partners

Als u een nieuwe buitenlandse prospect benadert, controleert u veiligheidshalve best eerst zijn bestaan en zijn financiële gezondheid.

Hieronder vindt u de lijst van de officiële websites van negen landen, met daarin de betrouwbare informatie die u nodig hebt over de administratieve, juridische en financiële situatie van buitenlandse ondernemingen.

Toch even melden dat deze informatie, naargelang van de bron, privé of publiek is, en betalend of gratis.

Contacteer ons voor meer informatie over onderstaande bronnen of indien u bronnen zoekt voor andere landen! Contactpersoon: Jean-Philippe Mergen (jpm@beci.be)

 Win informatie in over uw buitenlandse partner

 

Op wereldschaal zijn ook andere bronnen beschikbaar. Voorbeelden:

  • Dun & Bradstreet Database (betalend)

De grootste databank van bedrijfsgegevens ter wereld verzamelt meer dan 200 miljoen ondernemingen. Met het unieke D-U-N-S® nummer kunt u informatie over ondernemingen uit de hele wereld terugvinden.

Er bestaat een aparte website voor elk land. De algemene link vindt u hier: http://www.dnb.com/

  • Kyckr

Meer dan 150 bedrijfsregisters in de ganse wereld verspreiden informatie over de officiële jaarverslagen van de onderneming, de jaarrekeningen, de bedrijfsprofielen, details over de bedrijfsdirectie enz. Om te zoeken gebruikt u de naam of het nummer van de onderneming, of nog informatie over de bedrijfsdirecteur.

Deze website kunt u hier raadplegen: http://portal.kyckr.eu/