Werken in het groen

Werken in een hoofdstad zoals Brussel heeft talloze voordelen. Maar af en toe willen we ook even kunnen ontsnappen aan de drukte die een hoofdstad met zich meebrengt. Om tot rust te komen moet je zelfs niet noodzakelijk een verre reis maken. We staan zelden stil bij de troeven van ons eigen land. Nochtans zijn er prachtige locaties waar u kunt werken in het groen, op slechts enkele kilometers van Brussel verwijderd. Wij hebben alvast enkele aanraders: 

1. Het Zoniënwoud 

Het Zoniënwoud, ongetwijfeld het mooiste beukenbos van België, is rijk aan landschappen en habitats. Je vindt er onder andere waterpartijen, bijzondere bomen, graslanden. Het Zoniënwoud kent ook een rijke geschiedenis die weerspiegeld wordt in waardevolle archeologische en historische sites: grafheuvels, het prehistorische kamp van Bosvoorde, het kasteel van Drij-Borren, oude postkoetswegen... 

Op zoek naar een verblijf? Middenin het Zoniënwoud ligt het hotel Dolce La Hulpe Brussels gelegen. Dolce La Hulpe Brussels is gespecialiseerd in het organiseren van een unieke vergaderervaring. Elk verblijf is bedoeld om zowel lichaam als geest nieuwe energie in te boezemen, volgens de traditie van de Dolce Hotels en Resorts.
Klik hier om hun website te bezoeken.

Dolce La Hulpe Brussels

2. Spa

Spa, een prachtige oude stad met verschillende bezienswaardigheden, staat ook wel bekend voor zijn verschillende wellness centra en kuuroorden. Bovendien zijn er talrijke leuke terrasjes, smaakvolle restaurants en gezellige cafés. Kortom, een stad waar je jezelf volledig kan verwennen. 
 
Op zoek naar een verblijf?  In het hartje van de stad Spa, op 1u20 van Brussel, biedt de Radisson Blu Palace Hotel van Spa 120 kamers, waaronder 35 superieure kamers die in 2017 werden gerenoveerd. De twee vergaderzalen ‘Aqua’ en ‘Terra’ (met daglicht) kunnen in vier aparte ruimtes worden ingedeeld en elk 150 seminardeelnemers onthalen.
Klik hier om hun website te bezoeken.

Radisson Blu Palace Hotel de Spa

3. Luik

Luik is niet voor niets de grootste toeristische stad van Wallonië. De stad heeft heel wat charme en bevat heel wat troeven: de Maas die de stad doorkruist, de beboste heuvels die het landschap prachtig maken, typische wijken met een sterk aanwezige folklore, en een fantastisch architecturaal erfgoed!  

Op zoek naar een verblijf? Husa de la couronne , een prima driesterrenhotel ideaal gelegen tegenover het Guillemins station in Luik, en vlakbij de voornaamste op- en afritten van de autosnelweg. Het hotel biedt een volledig uitgeruste vergaderzaal, vlak tegenover een gedekte patio met comfortabele fauteuils. Gratis wifi in gans het hotel.
Klik hier om hun website te bezoeken. 

Husa de la Couronne

4. Dinant

Dinant, vroeger bekend om haar koperslagers, is een stad met een rijk verleden. Door de welvarendheid van de stad en de strategische ligging aan de Maas is er in de loop der eeuwen al vaak om de stad gevochten. Zowel de Citadel van Dinant, de grot 'La Merveilleuse' en de verschillende autentieke brouwerijen en abdijen zijn zeker het bezoeken waard.  
 
Op zoek naar een verblijf? In de prachtige groene omgeving van de valleien van de Lesse en de Maas, op één uur rijden van Brussel, biedt Dinant Evasion een ruime waaier aan ontspannings- en teambuildingactiviteiten, naast verrassende vergader- en seminarplaatsen.
Klik hier om hun website te bezoeken.

Dinant Evasion

5. Bergen

Bergen, in 2015 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa, heeft als blikvangers zijn stadhuis en het Belfort. Er zijn verschillende wandelroutes naar vergeten pleinen, toeristische oorden, mooie kerken, groene parken, prachtige uitzichtspunten, enz. 

Op zoek naar een verblijf of activiteit? Hainaut Meeting & Events heeft een overzicht van het zeer uitgebreid aanbod: business hotels, hightech congrescentra en zelfs heringerichte fabrieken. Daar vind je de hoogste concentratie aan Unescosites en toeristische bezienswaardigheden van gans Wallonië!
Klik hier om hun website te bezoeken.

Hainaut Meeting & Events

6. Malmédy

Malmédy is een rustige stad, gelegen in een uitzonderlijke groene vallei omringd door verschillende dorpen. De lokale folklore is verweven met de plaatselijke cultuur, de overvolle agenda folkloristische activiteiten is daar een bewijs van. 
 
Op zoek naar een verblijf of activiteit? Als dynamische startup biedt Weventures een uitgebreide keuze aan indoor/outdoor activiteiten om de meest veeleisende verwachtingen tegemoet te komen. Flexibiliteit, creativiteit en betrouwbaarheid zijn hun troeven voor bijzonder geslaagde evenementen!
Klik hier om hun website te bezoeken.

 Weventures

 

BECI in samenwerking met Wallonie Belgique Tourisme. 

Belgique Wallonie