27.10.2017

Brussel, een stad voor ondernemers

Bruxelles, ma belle… een stad die meer te bieden heeft dan het Atomium, Brusselse wafels en chocolade. Hoewel de meningen over Brussel verspreid zijn, aan één zaak valt er niet te twijfelen: Brussel is een stad voor ondernemers!

Vijf redenen waarom Brussel interessant is voor ondernemers

1. Brussel als centrum van Europa

Brussel heeft een uitstekende ligging in het hartje van Europa. Metropolen zoals Londen, Parijs, Amsterdam en Berlijn zijn om de hoek. Bovendien is de internationale luchthaven ‘Brussels Airport’ vlakbij. Kortom, vanuit Brussel ligt de wereld binnen handbereik.

2. Diversiteit en meertaligheid

Diversiteit en meertaligheid zijn een enorme troef voor ondernemers en startups, zeker met het oog op internationalisering. Brussel, met 182 verschillende nationaliteiten[1], is een multiculturele stad en waarschijnlijk een van de weinige steden waar zoveel talen aanwezig zijn.

3. Young Potentials

Brussel is de stad met de hoogste concentratie hoogopgeleide meertalige Young Potentials. Deze Young Potentials betreden de ondernemerswereld met een open mind en met oog voor innovatie. Aan talent en potentieel is er dus geen gebrek.

4. Innovatie

Innovatie is belangrijk voor de economische groei. In Brussel is men zich daar ook bewust van want er wordt er steeds meer ingezet op innovatie. Het Brusselse Gewest telt op heden vijf incubators en voorziet verschillende subsidies voor innoverende bedrijven [2]

5. Brussel is betaalbaar

Brussel is nog altijd een heel betaalbare stad. De huurprijzen zijn aanvaardbaar, zeker in vergelijking met andere Europese steden.

Deze unieke samenstelling van Brussel maakt het dan ook mogelijk om samen te komen met ondernemers uit alle windstreken. Beci faciliteert hierin dan ook de Zinner Circle, het netwerk evenement voor Nederlandstalige ondernemers uit de Brusselse regio. Op 28 november staat de volgende editie op de agenda waar Hans Bourlon, CEO van Studio 100, komt vertellen over hoe hij vanuit België ook de harten van de Nederlanders heeft veroverd en hoe het is om met hen zaken te doen. Speciaal hiervoor aanwezig is ook het NKVK NEDwerk van Nederlandse ondernemers in België. Mis dus deze kans niet om optimaal gebruik te maken van de diversiteit die Brussel te bieden heeft. Klik hier voor meer informatie.[1] Bron: Bisa

[2] Bron: 1819.