"The Power of Brussels": BECI in de bijlage van "De Standaard"

Het dagblad "De Standaard" publiceerde op vrijdag 27 september een thematische bijlage exclusief over Brussel, als motor van de Belgische én de Europese economie. "The Power of Brussels" gaf aan nagenoeg 400.000 Vlaamse lezers een overzicht van al wat Brussel te bieden heeft op het vlak van economische ontwikkeling, stadsleven, tewerkstelling en vrije tijd.

BECI werd benaderd om aan deze bijlage mee te werken. De Kamer van Koophandel van Brussel zette er dus haar visie uiteen en lichtte de verwachtingen van de Brusselse ondernemingen toe.

Wij beschreven er Brussel, het kruispunt van Europa, de tweede congresstad ter wereld en een internationaal ‘merk’, als een ware troef. De derde meest dynamische stad van Europa stelt als economische motor meer dan 700.000 mensen tewerk, van wie 250.000 Vlaamse pendelaars. Op zijn eentje neemt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 20% van het Belgische BBP voor zijn rekening. De stad is in volle uitbreiding en groeide in 15 jaar tijd van 950.000 tot 1,14 miljoen inwoners. Tegen 2030 zal de bevolking tot 1,3 miljoen zijn doorgegroeid. Het is alsof om de drie jaar binnen de 19 gemeenten van Brussel een stad vergelijkbaar met Groot Leuven zou ontstaan!

De uitdagingen zijn evenredig aan de perspectieven. Mobiliteit, onderwijs en fiscaliteit baren de Brusselse ondernemingen grote bezorgdheid, aldus de jaarlijkse enquête die BECI onder zijn leden voert.  

Ontdek hier onze volledige bijdrage en het ganse “The Power of Brussels” dossier.

Dit artikel wordt u aangeboden door Emmanuel Robert, Media Coordinator bij BECI op 16.08.2013.
Ook u kunt bijdragen tot de inhoud van onze website en een plaats verwerven als referentie voor onze bezoekers. Deel uw expertise, uw verfrissende ideeën en uw visie met ons. Wij zullen uw tekst rechtstreeks publiceren indien hij beantwoordt aan de behoeften van de Brusselse ondernemingen en als u hem zowel in het Nederlands als in het Frans aanlevert.
Wilt u uw expertise delen met duizenden ondernemers? Stuur dan snel uw voorstel naar newsletter@beci.be