In Brussel moedigen we degenen aan die in de duurzame economie investeren.

Al vijf jaar lang geven de vier Allianties Werkgelegenheid-Leefmilieu (bouw, water, voeding, grond- en afvalstoffen) blijk van doeltreffendheid doorconcrete ondersteuning te bieden aan de transitie en het stimuleren van de economische sectoren. 

Enkele cijfers … 300 actoren hebben bijna 200 acties opgezet en zorgden zo voor een synergie tussen geschoolde arbeidskrachten, technische expertise, financiering en het uitwisselen van ervaringen en dat in verschillende bedrijfsgroepen.

Ondernemers (van de toekomst) : laat deze kansen niet liggen !

Kom kennismaken met de actoren en experten van de Allianties Werkgelegenheid-Leefmilieu – in de zone « Duurzaam ondernemen : deAllianties Werkgelegenheid-Leefmilieu »stand I8, tijdens het Salon Ondernemen dat op 19 en 20 maart 2014 in Tour & Taxis zal plaatsvinden.

Op het programma van deze tweedaagse staan ook conferenties, debatten en rondetafels zodat u uw project voor een duurzame onderneming de nodige impulsen kan geven :

  • ·         Woensdag 19 maart van 10h50 tot 11h30 – Keynes-zaal : Wacht niet tot in 2015 ! Duurzaam bouwen is nu al rendabel
  • ·         Woensdag 19 maart van 12h30 tot 13h30 – Brussel-zaal : Wat is het potentieel van duurzame voeding in het Brussels Gewest?
  • ·         Woensdag 19 maart van 16h00 tot 16h40 – Keynes-zaal : Schenk afval een nieuw leven !
  • ·         Donderdag 20 maart van 9h30 tot 10h30 – Brussel-zaal : Het Blauw Netwerk + welke marktopportuniteiten in Brussel?
  • ·         Donderdag 20 maart van 13h30 tot 14h30 – Brussel-zaal : De functionele economie : de verkoop van een product vervangen door de verkoop van een gebruik.

Bovendien kunt u in de zone 1819-Ondernemen in Brussel (Stand G1)terecht bij alle Brusselse instellingen die ten dienste staan van de ondernemers.

Duurzaam ondernemen loont in Brussel !

Grote conferentie over "De transitie van de economie dankzij de Alliantie Werkgelegenheid - Leefmilieu en de kringloopeconomie »

Naast de rondetafelgesprekken, is er ook een grote conferentie over "De transitie van de economie dankzij de Alliantie Werkgelegenheid - Leefmilieu en de kringloopeconomie » die op 19 maart wordt gehouden op de beurs Ondernemen.
De conferentie gaat van start om 17 uur en wordt gevolgd door een receptie. HIER kunt u het programma van de grote conferentie vinden. Om tijd te besparen bij de ingang van de beurs en ervoor te zorgen dat u zeker toegang heeft tot het evenement, vragen wij u om u via deze link in te schrijven:

De toegang tot het salon en de deelname aan de conferenties en rondetafels is gratis !

Website van het Salon Ondernemen : hier