Gunter Pauli

Het tijdperk van de blauwe economie

Gunter Pauli is de Belgische zakenman die achter het concept van ‘Blue Economy’ staat. Volgens hem is de groene economie te duur, niet doeltreffend genoeg en op termijn niet vol te houden.

Pauli onderscheidt zich hiervan en nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de blauwe economie. Blauw zoals de hemel, de zee en onze planeet vanuit de ruimte. 

Gunter Pauli is voorstander van een verandering van standpunt en bijgevolg, van business model. Hij promoot een innoverend economisch model waarbij activiteiten, tewerkstelling en welzijn voor iedereen toegankelijk worden, maar dan wel met eerbied voor natuur en milieu. 

Aan onze behoeften beantwoorden met de middelen waarover wij beschikken

In de blauwe economie is al het goede goedkoop en dus binnen ieders bereik. En wat slecht is, valt duurder uit.

Hoe veranderen wij ons economisch model? Door ons te laten inspireren door de basisprincipes van de natuur, die nooit verspilt, geen afval genereert en doorheen haar lange evolutie steeds vanuit de beschikbare hulpbronnen voor elk probleem oplossingen heeft ontwikkeld.

100 ideeën voor 100.000 banen

BECI vertrouwt op de Blue Economy om nieuwe banen te creëren. In de namiddag van 9 oktober zullen studenten van meerdere hogescholen en universiteiten aan workshops deelnemen om 's avonds dan het denkproces van bedrijfsleiders te voeden.

Gunter Pauli zal de workshops begeleiden en daarvan tijdens zijn voordracht een samenvatting geven. Hij zal ook zijn denkpistes met ons delen. Pauli was vroeger bedrijfsleider van Ecover (bio onderhoudsproducten) en staat nu aan het hoofd van de ZERI Stichting (Zero Emission Research and Initiatives).

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Geneviève Boxus, Communication Executive van BECI op 16.08.2013.

Ook u kunt bijdragen tot de inhoud van onze website en een plaats verwerven als referentie voor onze bezoekers. Deel uw expertise, uw verfrissende ideeën en uw visie met ons. Wij zullen uw tekst rechtstreeks publiceren indien hij beantwoordt aan de behoeften van de Brusselse ondernemingen en als u hem zowel in het Nederlands als in het Frans aanlevert.

Wilt u uw expertise delen met duizenden ondernemers? Stuur dan snel uw voorstel naar newsletter@beci.be