Fiscaliteit

Een aantal artikels over de fiscale voordelen en de fiscaliteit vanbedrijfswagens, enz.

In het tijdschriftDynamiek gaat dit artikel dieper in op DE FISCALITEITDe fiscus en bedrijfswagens voor de big boss: de fiscaliteitDe keuze voor een minder vervuilende wagen levert een fiscaal voordeel op. Ook het bedrag dat bij de vennootschapsbelasting als beroepsonkosten kan ingebracht worden is dan hoger.

In hetzelfde tijdschrift staat een artikel overCAR LEASINGGroenere wagenparkenWagens met een lage CO2-uitstoot verleiden zowel particulieren als bedrijven. De fiscale voorkeursbehandeling heeft als gevolg dat de wagenparken groener worden. Maar ook bij andere wagens verlaagt de CO2-uitstoot dankzij nieuwe technologie die het verbruik en de vervuilende uitstoot vermindert. Er bestaan ook een reeks presentatiesdie het FEB-VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) tijdens het Autosalon toonde.

De Federale Overheidsdienst Financiën verstrekt ook informatie over de fiscaliteit van bedrijfsvoertuigen. De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid heeft informatie over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot voor elk model dat sinds september 2010 in België op de markt kwam. Hier vindt u meer informatie over de nieuwe belastingmaatregelen voor bedrijfsvoertuigen en tenslotte is er ook nog het platform Mobimix, dat informatie geeft over ecologisch rijgedrag, logistiek, fiscaliteit, duurzame mobiliteit, beheer van het wagenpark en allerlei andere soorten informatie voor professionals die met mobiliteit en transport bezig zijn en voor elk ander bedrijf dat zich hiervoor interesseert.

« Vorige - Volgende »