Persbericht - 26.07.2017

Dina De Haeck nieuwe voorzitster van Efficy

CRM-specialist wil meer vrouwen aantrekken met ‘Women in IT’-plan en opent nieuw kantoor in Gent

Brussel, 26 juli 2017 – Dina De Haeck, CEO van Syneton en voorzitster van de Vlerick IMBA Alumni is de nieuwe voorzitster van de raad van bestuur van de Belgische CRM-specialist Efficy NV. De bekendmaking valt samen met de opening van het nieuwe Efficy-kantoor in Gent, waarmee Efficy voluit wil uitbreiden in Vlaanderen. Bovendien wil Efficy met zijn ‘Women in IT’plan de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de sector aanpakken. 

Dina De Haeck vervangt Fransman Nicolas Pigerol als voorzitter. De Haeck is sinds dit jaar CEO van Syneton, de Bornemse leverancier van diensten aan kmo’s en organisaties die hun administratie beter willen organiseren. De Haeck begon haar carrière in 2001 bij Pfizer. 10 jaar later werd zij COO bij Arseus Dental & Medical. In 2015 werd De Haeck algemeen directeur bij Eurofins Central Laboratory.

Ik was onder de indruk van de cultuur, de visie en de snelle groei van Efficy”, zegt De Haeck. “Ik geloof dat Efficy nog maar aan het begin van een Europees avontuur staat en ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van die reis.

De Haeck is ook voorzitster van de raad van bestuur van Vlerick IMBA Alumni, een van de meest invloedrijke alumninetwerken in België. Daarnaast zetelt ze nog in de raad van bestuur van het beursgenoteerde bedrijf Rosier.

Women in IT

De kunde, ervaring, reputatie en het stevige netwerk van De Haeck brengen heel wat bij aan Efficy. “We zijn erg trots dat we mevrouw De Haeck in onze raad van bestuur mogen verwelkomen”, zegt Cédric Pierrard, medestichter en CEO van Efficy. “Dit past in onze strategie om ons team over de hele lijn te blijven versterken, van onze operaties tot de raad van bestuur.

De aanstelling van De Haeck als voorzitster maakt ook deel uit van een bredere strategie bij Efficy om het personeelsbestand te vervrouwelijken. Tussen 2017 en 2020 moet de helft van de nieuwe rekruten een vrouw zijn. “Met ons ‘Women in IT’-plan willen we de ondervertegenwoordiging van vrouwen in onze sector aanpakken. Een boegbeeld voor het aantrekken van meer vrouwen aan boord halen met zo veel geloofwaardigheid als Dina De Haeck toont dat we de juiste weg kiezen”, zegt Pierrard.

Uitbreiding in Vlaanderen

Naast de aanstelling van Dina De Haeck hernieuwt Efficy zijn inspanningen in Vlaanderen met de opening van een nieuw kantoor in Gent. Daar krijgt een nieuw regionaal salesteam zijn thuisbasis. “Vlaanderen is de markt met het grootste groeipotentieel”, zegt Geert Versavel, Sales Manager Flanders bij Efficy. “We ontwikkelen onze activiteiten momenteel over heel Europa: Frankrijk, Duitsland, Zwitserland,… Maar we willen onze thuismarkt zeker niet vergeten.