Persbericht - 07.11.2016

Drie nieuwe General Managers aan het hoofd van de mooiste Brusselse hotels!

Drie van de meest prestigieuze hotels van Brussel zijn eigendom van de Zweedse onderneming Pandox(*): Hilton Brussels City (Rogierplein), The Hotel (Waterloosesteenweg) en, sinds oktober 2016, Hilton Brussels Grand Place.

Na deze laatste aankoop lagen de kaarten opnieuw op tafel. De directeurs kregen elk een hotel onder hun hoede dat ze nog niet eerder hadden geleid.

Samengevat: op maandag 24 oktober 2016 verliet Egbert Buursink het Hilton Brussels Grand Place om Jan Joris Kriele op te volgen als GM van The Hotel. Op dezelfde dag werd de GM van Hilton Brussels City, Vieri Biticchi, bevorderd tot GM van het Hilton Brussels Grand Place, en de Operationeel Directeur van het Crowne Plaza 'Le Palace' (Rogierplein), Benjamin Tenius, werd benoemd tot GM van het ernaast gelegen Hilton Brussels City.

Deze drie vaklui zijn gepokt en gemazeld in de internationale hotelsector. Hun benoeming zal het hotelaanbod van de hoofdstad ongetwijfeld doen heropleven!

Wie zijn ze?

Egbert Buursink, 47 jaar oud, de meest Brusselse onder de Nederlanders, woont al 22 jaar in Brussel. Hij kent de stad dus als zijn broekzak! Hij heeft vooral een stevige internationale hotelervaring, aangezien hij heeft gewerkt in de Verenigde Staten en in Duitsland, achtereenvolgens voor Marriot, Sheraton, Starwood, le Méridien en Hilton. The Hotel (Waterloosesteenweg), dat hij gaat leiden, is een vermaard 4*-hotel. Het gebouw werd in 2010 overgenomen door Pandox. In de twee daaropvolgende jaren kreeg het een grondige facelift. Met zijn 420 kamers, zijn gastronomisch restaurant – ‘The Restaurant by Pierre Balthazar’ - en zijn 12 vergaderzalen is The Hotel de favoriete uitvalsbasis van de internationale delegaties in Brussel (in 2014 streken twee delegaties onder leiding van President Obama hier neer!).) Een mooie uitdaging voor Egbert Buursink, die zijn sporen al verdiende door in 2014 het bezoekersniveau en de kwaliteit van het Hilton Brussels Grand Place op te trekken.
Extra troef: de 27ste verdieping biedt een uitzonderlijk panoramisch uitzicht op de stad!           

Vieri Biticchi volgt hem op aan het hoofd van het Hilton Brussels Grand Place. Hiermee bereikt deze 40-jarige Italiaanse Australiër datgene waarvoor hij in de wieg was gelegd: een luxehotel leiden. Hij werd geboren in Australië, woonde in Athene, Los Angeles en Rome, en kwam na een omweg langs Tsjechië en Nederland in België terecht. Vieri Biticchi starte zijn hotelcarrière in het zeer luxueuze hotel Cavalieri, Waldorf Astoria in Rome, waar hij 10 jaar lang verschillende functies bekleedde. Vervolgens zette hij de stap naar het Hilton van Praag. Na een korte periode in het Brusselse Conrad kwam hij terecht in het Hilton van Amsterdam. In 2013 keerde hij terug naar het Hilton Brussels City. Hij was er - met succes - Operationeel Directeur, Hotel Manager en General Manager.
Het Hilton Brussels Grand Place is een Luxe 4*-hotel met 224 kamers en suites, 17 conferentiezalen en een gastronomisch restaurant, ‘L’Epicerie’.
Vieri Biticchi heeft altijd al een passie gehad voor het hotelwezen en is een echte teamspeler.

Benjamin Tenius wordt, op 35-jarige leeftijd, GM van het Hilton Brussels City aan het Rogierplein. Benjamin Tenius werd in München geboren in een familie van hotelhouders, en zwierf zowat de hele wereld rond – van München naar Porto Rico, Londen, Praag, Caïro, Abu Dhabi en Davos. Hij vervoegde de gelederen van Pandox in april 2014, als directeur Food & Beverage van het Crowne Plaza Brussels ‘Le Palace’. Hij klom snel op tot Operationeel Directeur, en bekleedde dezelfde functies als een GM in afwezigheid van deze GM, en wachtte geduldig zijn beurt af. Vandaag is het zover: Benjamin Teunis hoefde niet echt ver te gaan om zijn doel te bereiken. Vandaag leidt hij het Hilton Brussels City, een 4*-hotel met 284 kamers en suites, met 2 vergaderzalen, een Fitness Club en een bar-restaurant ‘Bien Belge’ die zeer in de smaak valt bij zakenlui. Benjamin heeft een passie voor talen, culturen en de natuur. 

 

(*) Pandox is een van de belangrijkste hoteleigenaars van Noord-Europa, met een focus op hotels met grote capaciteit op topbestemmingen voor zakelijke en vrijetijdsverblijven. De portefeuille van Pandox telt 113 hotels, samen goed voor 24.000 kamers in acht landen. Pandox werd opgericht in 1995 en de B-aandelen van de onderneming werden op 18 juni 2015 genoteerd op de Nasdaq van Stockholm.
In België is Pandox eigenaar van 8 hotels: in Antwerpen het Crowne Plaza, in Brussel het Crowne Plaza ‘Le Palace’, het Hilton City, het Hilton Grand Place, het Holiday Inn Airport, Hotel BLOOM!, het Scandic Hotel Grand Place en The Hotel.