Persbericht - 31.05.2017

UberVAN: Een nieuwe mobiliteitsoptie voor de Brusselaars

  • Uber viert een groeiend aantal gebruikers en lanceert UberVAN
  • UberVAN reageert op de toenemende behoefte aan betere mogelijkheden om veilig thuis te geraken na een avondje uit.
Uber lanceert vandaag zijn derde dienst in Brussel, UberVAN. Of het nu gaat om een familie-uitstap of een avond op stap met vrienden, soms is een gewone auto een beetje krap.

De vraag naar on-demand mobiliteitstoepassingen zoals Uber groeit enorm in onze hoofdstad, met reeds meer dan 60.000 actieve gebruikers van de Uber app. In de afgelopen maanden hebben een aantal gebruikers echter om alternatieven gevraagd, en meer specifiek naar een dienst die grotere groepen mensen kan vervoeren.

“Wekelijks krijgen we er duizenden nieuwe gebruikers bij in Brussel en vooral wanneer men op stap gaat kan het handig zijn om met 1 druk op de knop een busje te bestellen dat ruimte biedt aan een grotere groep. UberVAN biedt plaats aan groepen tot 6 personen en je kan bovendien de ritprijs eenvoudig delen onder elkaar via de app.” zegt Joost Verdiesen, algemeen directeur van Uber in België.

De lancering van UberVAN wordt ook gesteund door Responsible Young Drivers, die deze nieuwe dienst zien als een extra alternatief tegen dronken rijden. Toepassingen zoals Uber kunnen helpen alcohol achter het stuur te vermijden door een veilige en betrouwbare manier te voorzien om 's nachts samen thuis te geraken, wanneer het openbaar vervoer beperkt is.

Johan Chiers, Afgevaardigd Bestuurder van Responsible Young Drivers is blij met het initiatief: "Jongeren kunnen alleen tijdens de nieuwjaarsnacht beroep doen op de verantwoordelijke jonge bestuurders voor een veilige rit naar huis. De rest van het jaar zijn andere oplossingen nodig waardoor jongeren op een veilige manier kunnen uitgaan en UberVAN is daarom een initiatief dat we volop ondersteunen."

Een UberVAN-rit van het Zuidstation naar Flagey kost ongeveer 18 euro, dat met behulp van de ‘Ritprijs delen'-functie neerkomt op 3 euro per passagier voor een groep van zes personen. UberVAN brengt passagiers in contact met professionele chauffeurs die over een VLC-vergunning beschikken, zoals de wet voorschrijft.