Persbericht - 21.11.2016
Europcar bouwt samen met Brusselse start-up Scooty aan nieuwe mobiliteit

250 elektrische scooters weldra te huur in Brussel

In zijn strategie om klanten een brede waaier aan mobiliteitsoplossingen te bieden heeft Europcar ook aandacht voor tweewielers. In Brussel zal Europcar samenwerken met Scooty voor de verhuur van elektrische scooters.

Scooty is een jonge Belgische start-up, die sinds dit najaar elektrische scooters verhuurt. Het idee is innovatief en buitengewoon praktisch: de gebruiker heeft geen sleutel nodig, maar start de scooter met behulp van een code op zijn smartphone. De Scooty-app helpt hem uiteraard ook om de dichtstbijzijnde bromfiets te vinden en te reserveren. Deze verhuurdienst voor tweewielers werkt via het ‘free floating’-principe. Dat betekent dat de gebruiker de scooter niet noodzakelijk moet terugbrengen naar de plaats waar hij hem heeft ontleend, maar dat hij hem mag achterlaten op een plek naar keuze op de openbare weg (natuurlijk met respect voor de wegcode) binnen een ruime, vooraf bepaalde zone.

Een nieuw compleet mobiliteitsaanbod

250 Scooty-scooters staan dus klaar om de Brusselse straten te veroveren ‘in samenwerking met Europcar’, dankzij een co-brandingovereenkomst tussen de twee partijen. Het Scooty-initiatief zal bovendien een sterke zichtbaarheid krijgen dankzij een nieuw agentschap voor alternatieve mobiliteitsoplossingen dat Europcar in de Europese wijk zal openen. Scooty zal er ook standplaatsen en een herstelwerkplaats voor zijn scooters hebben.

In dit agentschap voor ‘nieuwe mobiliteit’ zal Europcar zijn klanten behalve de klassieke autohuur ook andere oplossingen aanbieden, zoals autodelen met Ubeeqo en andere ‘zachte’ vervoersmiddelen (de scooters van Scooty, maar ook Segways).

Deze strategische samenwerking met Scooty vormt een nieuwe stap in de groei van Europcar van een eenvoudig autoverhuurbedrijf naar een aanbieder van een compleet gamma mobiliteitsdiensten, aangepast aan de eisen van de tijd en het gebruiksgemak van elke reiziger.

Vorig jaar verwierf Europcar al een strategische participatie in Ubeeqo, Europees marktleider in carsharing voor bedrijven en particulieren via een mobiele app. En vorige zomer versterkte Europcar zijn mobiliteitsaanbod met de overname van Brunel, een toonaangevend bedrijf in de verhuur van voertuigen met chauffeur.