Persbericht - 26.01.2017

Directeur Robert Walters België analyseert de Belgische arbeidsmarkt:

“Meer vacatures, tekort aan talent en hogere salarissen voor specialisten”

Sterke economische groei en groeiend vertrouwen zorgden ervoor dat HR Managers te maken hadden met een tekort aan talent en een meer complexe rekruteringsmarkt in 2016. Dat signaleert rekruteringsspecialist Robert Walters in de pas verschenen Salary Survey 2017. “Werkgevers moeten zorgen dat zij aantrekkelijk zijn voor kandidaten, want er zal gevochten worden om talent”, zegt Antoine Biot, Director België.

Het voorbije jaar zagen we het aantal nieuwe vacatures fors toenemen. De vraag naar finance professionals voor permanente functies bleek het hoogst bij multinationals en grote bedrijven in het Brusselse en KMO’s in Vlaanderen. Antoine Biot: “Eén van de redenen voor de verschuiving van jobs naar Vlaanderen is ongetwijfeld de mobiliteitsknoop in en rond onze hoofdstad. Bedrijven zoeken daarom nieuwe manieren van werken voor hun medewerkers of decentraliseren waar mogelijk”.

Verdere digitalisatie leidt tot tekort aan talent

Ondanks herstructureringen een aangekondigde ontslagen binnen de banksector, verwachten wij toch een stijgend aantal vacatures binnen finance. Wij merken dat bedrijven hun financieel departement meer en meer betrekken bij hun strategische plannen waardoor professionals in audit, controlling, analyse, compliance en risk management sterk bevraagd zullen blijven. Interne processen worden herbekeken met het oog op operationele efficiëntie. Antoine Biot: “De digitalisering zal de vraag naar IT security officers en digital managers verder doen toenemen waardoor er een tekort zal ontstaan aan specialisten in deze domeinen en de strijd om het beste talent zal intensifiëren”.

Salarissen zullen stijgen, maar niet voor iedereen

Salarissen binnen de banksector zullen relatief stabiel blijven. Gezien het tekort aan sterk gekwalificeerde kandidaten, zullen specialisten in risk management, compliance en digitalisatie wél hogere salarissen kunnen negotiëren in deze domeinen. Onze jaarlijkse Salary Survey toont dat de salarisstijgingen die we in 2016 zagen voor permanente functies in audit, consolidatie, controlling en analyse verder zullen toenemen in 2017. 85 procent van de door ons bevraagde werkgevers gaf aan dat ze flexibele werktijden aanbieden aan hun medewerkers of hen de mogelijkheid bieden om van thuis uit te werken. Biot: “Voor 2017 verwachten wij dat bedrijven verder zullen investeren in mogelijkheden om de ideale werk/privé balans van hun medewerkers te kunnen garanderen.”

Lees meer in het volledige interview met Antoine Biot.

 

Over de Robert Walters Global Salary Survey

Voor het 18e jaar biedt de Robert Walters Global Salary Survey een uitgebreid overzicht van wereldwijde salarissen, zowel voor permanente als tijdelijke werknemers binnen volgende sectoren: bank & verzekeringen, commerce & industry, engineering en interim management. Daarnaast geeft het boek ook een duidelijk beeld van de rekruteringstrends binnen deze domeinen.

Een gratis exemplaar van de Robert Walters Global Salary Survey kan aangevraagd worden via www.robertwalters.be/salarysurvey.html