Persbericht - 05.12.2016

Monizze winnaar op de HR Excellence Awards! 

De Digital Native van de sector van de betaalcheques werd verkozen tot Best Employee Benefits Company tijdens de Belgische hoogmis van de HR.

Deze ultieme erkenning van de sector bekroont het recordjaar en bevestigt de gehechtheid van bedrijven aan de elektronische maaltijd- en ecocheques.

Brussel, 23 november 2016. Monizze, de pionier van de Belgische fintechs, die het uitgiftevolume van zijn elektronische maaltijdcheques in 2016 verhoogde met 60% en zijn omzet met meer dan 80% zag groeien tegenover vorig jaar, heeft deze vrijdag de 17de de hoogste onderscheiding gekregen in zijn sector.

De HR Excellence Awards analyseren op een gestructureerde, onafhankelijke en volledig objectieve manier de HR-dienstverleners die zich onderscheiden op het vlak van innovatie, verwezenlijkingen en toegevoegde waarde voor hun klanten – werkgevers in de privé- en openbare sector. Deze prijs wordt vooral bepaald aan de hand van een enquête, uitgevoerd bij 1.500 HR-besluitvormers en 750 CEO’s, die alle economische sectoren en geografische regio’s van het land vertegenwoordigen. Zij worden persoonlijk gevraagd om de 3 dienstverleners te vermelden die zij uitmuntend en innovatief vinden. Om hun keuze niet te beïnvloeden, wordt geen enkele lijst met namen op voorhand gecommuniceerd!

Vervolgens wordt een wegingsfactor van 70% aan de stemming van de jury (12 HR-directeurs) toegekend en van 30% aan de stemming van de HR-gemeenschap, die allen stuk voor stuk een nauwkeurige casestudy moeten beoordelen voor elke genomineerde. Deze weging zorgt ervoor dat kleine bedrijven zoals Monizze dezelfde kansen hebben als organisaties die beschikken over aanzienlijkere marketingmogelijkheden.

De Best Employee Benefits Company Award beloont meer bepaald de beste leverancier van producten, diensten en adviezen, gerelateerd aan niet-financiële vergoedingen bovenop het normale loon: verzekeringen, pensioenplannen, extralegale voordelen, etc.

“Als wij gezien worden als de uitdager van de sector, dan lijkt het ons meer en meer evident dat onze omvang juist een grotere wendbaarheid, een nabije dienstverlening en een flexibelere prijzenpolitiek garandeert, die het verschil maken”, besluit Jean-Louis Van Houwe, Founder en President van Monizze. “Ik ben uitermate gelukkig om deze prestigieuze prijs te  ontvangen en draag hem op aan mijn fantastisch team van medewerkers. Deze erkenning van de Belgische bedrijven in het algemeen en de HR-professionals in het bijzonder geeft ons zin om hard verder te werken, terwijl sommige politici een win-win-win-win-systeem voor onze ondernemingen, hun werknemers, de economie en dus de staat nog in vraag durven stellen!”

Over Monizze:

Monizze, een Belgische kmo, is een 100% digitale onderneming die actief is in de fintech. Monizze ontwikkelt en levert elektronische oplossingen die het welzijn van de werknemers en de performantie van de bedrijven ten goede komen. De oplossingen van Monizze zijn ingedeeld in verschillende categorieën: de maaltijdcheque, de ecocheque en binnenkort de elektronische geschenkcheque, de stadskaarten, alsook het mobile couponing. In 2015 sloot Monizze zich aan bij de Up Group, wereldwijd n°3 op de markt van speciale betalingsbewijzen. In 2016 overschrijdt Monizze het aantal van 13.000 klanten, uiteenlopend van grote bedrijven als Colruyt, KBC, Ogone, Alken Maes en Comeos tot zelfstandigen.

Voor meer informatie: www.monizze.be