Persbericht - 05.10.2017

Nieuwe vormen van werk niet langer taboe

In de digitale wereld die razendsnel verandert, bieden de alternatieve werkmodellen – de werkvormen van de nieuwe generatie – een antwoord op de noden van zowel de werkgevers als de werknemers.

ManpowerGroup onderzocht deze trends en bevroeg meer dan 9.500 werknemers uit 12 landen verspreid in de wereld. Blijkt dat de nieuwe generatie werkvormen (zoals interim, freelance, zelfstandig, deeltijds, ‘platform worker’ …) niet langer taboe zijn in de geest van de werknemer anno 2017. Integendeel, liefst 87% van de steekproef vindt al die nieuwe vormen van werk een waardevolle optie. 90% van de werkkrachten die deze nieuwe vormen gebruiken, zijn tevreden.

De nieuwe arbeidsvormen hebben aanhangers bij alle generaties. Ze zijn vooral populair in landen waar de millennials (18-24 jarigen) sterk vertegenwoordigt zijn of waar de arbeidswetgeving minder rigide is.

De kans om meer inkomsten te genereren (38%), de ontwikkeling van vaardigheden en inzetbaarheid (33%) en de nood aan meer vrijheid (32%) zijn de drie troeven die de kandidaten het meest appreciëren.

Volgens ManpowerGroup is het momentum daar en mogen we het venster naar de toekomst niet missen. “Wie denkt dat we de huidige evoluties kunnen stoppen of afremmen, heeft het fout”, zegt Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup. “Dé uitdaging is om de flexibiliteit van de nieuwe werkvormen te verzoenen met de zekerheid en de geborgenheid van de klassieke arbeidscontracten. Dat is de opdracht en verantwoordelijkheid van alle actoren op de arbeidsmarkt: bedrijven, werknemers en beleidsmakers.” In een arbeidsmarkt waar de ‘war on talent’ volop woedt en de vergrijzing toeneemt, kunnen de nieuwe werkvormen volgens ManpowerGroup bijdragen tot de activering en tot meer werkgelegenheid

ManpowerGroup publiceerde een white paper over het thema ‘#GigResponsibly, The Rise of NextGen Work’.