Persbericht - 29.09.2017

Proximus neemt appontwikkelaar Unbrace over

Proximus kondigt de overname aan van Unbrace, een bedrijf dat apps ontwikkelt. Deze jonge Belgische onderneming is een snelle groeier die bedrijven ondersteunt op hun digitale transformatietraject.

Deze overname past perfect in de ambitie van Proximus om een leverancier van digitale diensten te worden. De digitale transformatie hertekent het ICT-landschap voor alle bedrijven. Het toekomstige succes van ICT-leveranciers als Proximus zal afhangen van hun vermogen om apps te integreren, API's (application programming interface) te ontwikkelen, legacy assets van bedrijven te digitaliseren, enz. Met de overname van Unbrace zet Proximus een nieuwe stap om de development skills te verwerven die nodig zijn om zijn relevantie als partner op het vlak van digitale transformatie te verhogen.

Unbrace werd opgericht in 2013 en telt vandaag 11 software developers. Dit innovatieve Belgische appontwikkelingsbedrijf (met thuisbasis in Sint-Job-in-'t-Goor) helpt bedrijven met hun digitale transformatie door webapps te creëren die de gebruikerservaring centraal stellen. De op maat ontworpen applicaties helpen bedrijven om hun band met de klant te versterken, hun medewerkers zelfstandiger te maken en hun activiteiten te optimaliseren.

De oprichters van Unbrace zijn Sven Huijbrechts en Olivier Malherbe, die in 2005 ook ClearMedia oprichtten, een leverancier van cloudoplossingen die in 2014 volledig werd overgenomen door Proximus.

De financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt.

Informatie: www.proximus.be