Persbericht - 27.04.2017

Realco in enzymenvorm!

Realco kan opnieuw op een goed jaar terugblikken en begint vastberadener dan ooit aan 2017 met de verhuis naar zijn nieuwe passiefkantoren, geheel in lijn met zijn milieu-engagement. “Dit gebouw weerspiegelt niet alleen onze evolutie en onze zin om de toekomst te bouwen, maar is ook de bekroning van 25 jaar hard labeur en beloonde inspanningen”, onderstreept Gordon Blackman, CEO van Realco. “We hebben deze kantoren bewust met 30% vrije ruimte gebouwd, om onszelf de middelen te geven voor onze ambitie en onze toekomstige groei!”, voegt hij toe.

Die groei heeft Realco onder andere te danken aan de toenemende vraag naar zijn oplossingen tegen bacteriële biofilms op basis van enzymen en aan de lancering van vernieuwende producten. Daarnaast kent de verkoop in de sectoren van de voedingsmiddelenindustrie en de professionele keukens een zeer sterke groei.

Bovenop dat succes komt de lancering van het volledig nieuwe gamma voor particulieren, “eezym”, voor hygiëne en ontsmetting van de woning. Een gelegenheid voor deze Belgische leider om zijn marketingstrategie te consolideren en zo de penetratie van zijn producten bij de groothandelaren te vergroten.

Ook de afdeling “OneLife”, die zich toespitst op de ontsmetting van de meest risicovolle omgevingen van het ziekenhuis, zoals de operatiezalen, heeft de wind in de zeilen en denkt niet aan stoppen.

“Deze onderneming is een voorbeeld van het beste dat innovatie en samenwerking met de academische wereld kunnen voortbrengen!”, benadrukt Jean-Claude Marcourt, viceminister-president van de Waalse regering en minister van Economie, Industrie en Innovatie.

Een samenwerking die bovendien in de schijnwerpers zal gezet worden tijdens de tweede editie van de “International Biofilm Summit”, die Realco in oktober voor honderden experts en industriëlen van over de hele wereld organiseert in Lissabon. Daar zal stilgestaan worden bij het belang van de strijd tegen biofilms, die niet alleen bron zijn van gezondheidscrisissen, maar ook van terugkerende kwaliteitsproblemen in de voedingsindustrie en professionele keukens.

Ik ben verheugd een Belgische onderneming zo te zien schitteren in het buitenland, aanwerven en investeren in zijn toekomst in België, en in de toekomst in zijn geheel”, verklaart Willy Borsus, minister voor Zelfstandigen en KMO’s.