Persbericht - 20.10.2017

Spadel is ‘l’Entreprise de l’Année 2017’

De Groep Spadel, gespecialiseerd in de productie van natuurlijk mineraalwater, bronwater en verfrissende dranken, is verkozen tot ‘L’Entreprise de l’Année 2017’. Een Beci-lid volgt dus een ander Beci-lid op: Daoust, de winnaar van vorig jaar.

Spadel is marktleider in de Benelux en heeft een sterke regionale positie in Frankrijk en in het Verenigd Koninkrijk. De groep telt vandaag 1.287 werknemers en haalde in 2016 een omzet van 250,4 miljoen euro.

“Spadel is een familiebedrijf dat erg veel aandacht schenkt aan haar waarden: passie, openheid, nabijheid en vooruitgang. Spadel wil een duurzame onderneming in een duurzame wereld uitbouwen, en haar strategie draait volledig rond de visie ‘Natural Hydration for a Healthy

Tomorrow’. De Spadel groep werd daarom ook in 2014 verkozen tot een van de top tien duurzaamste bedrijven van Europa. Deze visie valt volledig in lijn met het concept van ‘L’Entreprise de l’Année®’”, verduidelijkt Marie-Laure Moureau, partner bij EY, die de wedstrijd organiseert in samenwerking met L’Echo en BNP Paribas Fortis.

“Het getalenteerd team, onder leiding van Marc du Bois is erin geslaagd om Spadels merken te verjongen, risicovolle investeringen uit te voeren en niet-essentiële dochterondernemingen te laten afvloeien. De motivatie van de jury was drievoudig: vooreerst Spadels milieuvriendelijke innovatie met een permanente aandacht voor duurzame ontwikkeling, ten tweede, het belang van haar strategische keuze om internationaal uit te breiden en ten slotte Spadels professionele bestuur dat beheerd wordt door slechts een enkele persoon, die weet hoe hij zich moet omringen, die luistert en zich laat adviseren. Spadel is daarom een mooi voorbeeld van ambitie voor de Waalse en Brusselse bedrijven: een bedrijf dat uit een kleine bron in de Venen een van de agri-food vaandels van onze regio's is geworden”, onderstreept Laurent Levaux, de voorzitter van de jury.

De titel van ‘L’Entreprise Prometteuse de l’Année 2017’ ging dit jaar naar Trasis, een onderneming die instaat voor de ontwikkeling, de productie en de wereldwijde verdeling van toestellen die radiofarmaceutische synthetische stoffen produceren die gebruikt kunnen worden in de diagnose van verschillende soorten kankers. Trasis volgt Real Impact Analytics op, de winnaar van vorig jaar.

Info : www.lentreprisedelannee.be