Persbericht - 19.09.2016

Telelingua toont Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel hoe taalbarrières worden overschreden 

Brussel, België (16 september 2016) - Op 13 september ontving Telelingua International in Brussel Cécile Jodogne, staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest belast met Buitenlandse Handel en minister van de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF). De minister werd vergezeld door Gauthier Lejeune, adviseur voor Buitenlandse Handel in haar kabinet.

Telelingua is een vertaalbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het projectbeheer van meertalige technische, medische en farmaceutische vertalingen.

De minister zei onder de indruk te zijn van de dynamiek van deze 100 % Belgische onderneming die haar diensten aanbiedt over de hele wereld en bovendien prijzen in de wacht sleepte als de Best Exporter Company in 2011 en de Brussels Best Exporter Award (categorie diensten) in 2013.

"Het is fascinerend om zien hoe deze Brusselse kmo al 30 jaar lang blijft groeien in een sector die constant in beweging is en waarin de concurrentie wereldwijd is. Het bewijst dat je ver kan geraken met de juiste knowhow en vooral inzet, niet alleen van de directie maar van het hele team", concludeerde de minister.

De minister was getuige van het hele serviceproces bij Telelingua, vanaf de ontvangst van een brondocument tot de levering van de afgewerkte vertaling na kwaliteitscontrole. Ze kreeg ook uitleg over de werving van vertalers en de ontwikkeling van software, en ging langs bij de gespecialiseerde afdelingen voor medische, farmaceutische en technische vertalingen. De minister kreeg een demonstratie van een CAT-tool, software die Telelingua gebruikt ter ondersteuning van haar menselijk kapitaal om levertermijnen te verkorten en de kwaliteit voortdurend te verbeteren.

"In de huidige globalisering helpen wij onze klanten hun exportcijfers te verhogen door hun documenten en communicatie aan te passen aan de markten waarop zij zich richten. De wereld ligt aan hun voeten, dankzij vertaling", aldus Jean-Didier Boucau, CEO van de Telelingua-groep.

Telelingua werd opgericht in 1985 en telt vandaag in totaal acht filialen in de Verenigde Staten, Europa en China. De groep heeft ongeveer 220 mensen in dienst, waarvan een vijftigtal in Brussel. De onderneming wierf de voorbije vijf jaar 70 nieuwe medewerkers aan. De naam Telelingua staat in de top 25 van de globale vertaalmarkt met meer dan 150 miljoen vertaalde woorden per jaar, verdeeld over meer dan 100 talencombinaties in uiteenlopende vakgebieden.

Meer info: Jean-Didier Boucau, CEO, jdboucau@telelingua.com