Persbericht - 09.05.2017

TRAXIO lanceert “Milieuregels in één muisklik”

Dé tool voor leden om een goede milieuscore te halen

TRAXIO sleepte een prijs in de wacht bij deelname aan een wedstrijd van het Brussels Waste Network. Hierdoor ontving zij sponsoring voor de ontwikkeling van een interactieve tool waarbij op een eenvoudige en visuele manier de milieuregels duidelijk worden gemaakt. U gaat als het ware op bedrijfsbezoek in een garage en ontdekt welke milieuregels van toepassing zijn. Daarnaast ontvangt u ook tips om nog beter te scoren op vlak van milieu wat vaak geld bespaart. Deze tool is ook uiterst geschikt voor de opleiding van personeel.

De insteek is de impact op het milieu van een garagebedrijf beperken, dan is het naleven van de geldende regels en het correct sorteren en opslaan van de verschillende afvalstromen onontbeerlijk. Daarnaast geldt er voor verschillende afvalstromen in onze sector de aanvaardingsplicht.

Door een wandeling langs de verschillende afdelingen van een garage- en/of koetswerkbedrijf, de werkplaats, de opslag van banden en vloeibare producten, de plaatslagerij, de voorbereidingszone, het verflabo, de spuitcabine, de wasplaats en het afvallokaal maakt u kennis met de verschillende milieuregels die van toepassing zijn en krijgt de gebruiker tips om milieuvriendelijker te werken en bovendien geld te besparen. De aanvaardingsplicht voor afgedankte voertuigen, banden, afgewerkte olie, lood-start- en andere batterijen, verpakkingen, lampen en elektrische apparaten brengen verplichtingen met zich mee maar reikt ook gratis oplossingen aan of een gedeeltelijke tussenkomst in de kosten. Al deze informatie is te vinden in de nieuwe tool.

Maar ook andere bedrijven kunnen er hun gading vinden. De regels zijn niet alleen van toepassing voor garages, carrosserieën en bandenspecialisten maar eveneens voor moto- en takelbedrijven. Ook voor landbouwmechanisatiebedrijven en burgerlijke bouwkunde-machines gelden dezelfde regels.  De opslagvoorschriften zijn eveneens toepasselijk voor leveranciers van auto-onderdelen. Daarnaast komt ook de opslag van fietsbatterijen aan bod.

We starten met de Brusselse en Vlaamse tool, later volgt de Waalse. Alle informatie vindt u op www.traxio.be/milieu.