Persbericht - 18.09.2017

Triodos Bank voert kapitaalverhoging door om vraag naar leningen te volgen

De Belgische vestiging van Triodos Bank lanceerde op 18 september een campagne rond de kapitaalverhoging via de uitgifte van certificaten van aandelen. Over al haar Europese vestigingen samen hoopt de bank dit jaar tot 140 miljoen euro extra op te halen. Dankzij het extra kapitaal zal Triodos Bank meer kredieten kunnen verstrekken aan duurzame projecten van organisaties en bedrijven.

“We zetten het spaargeld van onze klanten in om positieve veranderingen in de economie en samenleving te stimuleren. Er is een grote vraag naar leningen voor hernieuwbare energie, passieve of laagenergiewoningen, in de gezondheidszorg, sociale economie of culturele sector. Einde 2016 hadden we bij de Belgische vestigingen voor 1,2 miljard euro aan duurzame kredieten uit staan”, verklaart Thomas Van Craen (foto), directeur van Triodos Bank België.

Triodos Bank is niet beursgenoteerd en vertrouwt haar aandelen toe aan de Stichting Administratiekantoor Aandelen Triodos Bank (SAAT), die op haar beurt voor elk aandeel één certificaat van aandeel uitgeeft aan beleggers. Die certificaten werken net als aandelen, inclusief een dividend, en hebben net als aandelen een onbeperkte looptijd, maar het stemrecht blijft in handen van SAAT om de identiteit en continuïteit van de bank te beschermen. De certificaten van aandelen Triodos Bank zijn niet beursgenoteerd. Het eigen vermogen van de bank bepaalt de waarde van het aandeel los van elke speculatie of toekomstverwachting.

Informatie: www.triodos.be