Persbericht - 13.01.2017

Ubeeqo verovert de Brusselse straten: voortaan is de autodeeldienst ook in Sint-Pieters-Woluwe beschikbaar

Brussel, 13 januari 2017 - Ubeeqo, dochter van de Groep Europcar, biedt een breed mobiliteitsaanbod op maat van de stad: wagens voor autodelen in Brussel, de verhuur van wagens via agentschappen en een taxidienst. Een slim alternatief voor een eigen wagen in de stad, waar mobiliteit vandaag een heikel punt is.

Daarom schakelt Ubeeqo een versnelling hoger om ook op de openbare weg aanwezig te zijn. Sint-Pieters-Woluwe komt als eerste aan de beurt.

Ubeeqo breidt zijn autodeelnetwerk uit naar Sint-Pieters-Woluwe

Terwijl de wagens van Ubeeqo aanvankelijk enkel op de Brusselse parkings te vinden waren, duiken ze nu ook op in de gemeente Sint-Pieters-Woluwe:

  • Halte Politieke Gevangenen: Politieke Gevangenenlaan – ter hoogte van nummer 6
  • Halte Vriendschapswijk: Pierre Vander Biestlaan – ter hoogte van nummer 45
  • Halte Bos: Bosstraat – ter hoogte van nummer 501
  • Halte White Star: David Van Beverstraat – ter hoogte van nummer 8
  • Halte Leopold II: Tervurenlaan – ter hoogte van nummer 249

Hoe werkt het?

De klant kan via de applicatie of website van Ubeeqo een auto reserveren op een plaats naar keuze, voor enkele uren of dagen. Na gebruik wordt de auto op de plaats van reservatie teruggezet. De prijs hangt af van het gebruik (vanaf € 3,5 per uur, met of zonder abonnement), de klok rond en op elke dag van de week. De gebruikers kunnen kiezen uit een Volkswagen Up of Golf – een kwalitatief aanbod, aangezien de auto’s volledig zijn uitgerust (verwarmde zetels, gps-systeem …) en geregeld worden vervangen.

Brussel : nog 42 nieuwe stations voor de zomer

De gemeente van Sint-Pieters-Woluwe is niet de enige die vanaf nu ook de Ubeeqo oplossingen aanreikt. Binnenkort komen er bijna 100 Ubeeqo wagens in de straten van Schaarbeek, Evere, Etterbeek, Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Elsene, ...

Over Ubeeqo

Ubeeqo werd in 2008 opgericht door Alexandre Crosby en Benoit Chatelier. De start-up biedt vernieuwende mobiliteitsdiensten aan in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en Spanje. Met zijn oplossingen en technologie moedigt Ubeeqo mensen aan om zich anders te verplaatsen, beter gebruik te maken van de auto als die echt onmisbaar blijkt en waar mogelijk voor een alternatief te kiezen. Concreet biedt Ubeeqo verschillende diensten aan, zoals een mobiliteitsapplicatie (voor het vinden, reserveren en betalen van mobiliteitsoplossingen met één enkele app) en autodelen (voor particulieren en bedrijven).

In 2015 werd Europcar hoofdaandeelhouder van Ubeeqo.

Surf voor meer informatie naar www.ubeeqo.com.