Persbericht - 23.09.2016

Open Bedrijvendag 2016: Welke bedrijven nemen deel in Brussel?

Op zondag 2 oktober zullen diverse Brusselse bedrijven, net zoals in Vlaanderen en Wallonië, hun deuren gratis openen voor het grote publiek. Bij enkele van die bedrijven is een kijkje achter de schermen een hoogst uitzonderlijke opportuniteit. Zij proberen, in een moeilijke context, onze hoofdstad een nieuwe boost te geven en te bewijzen dat we echt fier mogen en moeten zijn op onze Brusselse bedrijven.

Open Bedrijvendag biedt iedereen de kans om Brussel op een andere manier te ontdekken. In samenwerking met BECI (die 35.000 Brusselse bedrijven vertegenwoordigt) en EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) openen dit jaar enkele echte pareltjes hun deuren die recent financiële ondersteuning kregen van het Europees Fonds en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit is een mooie gelegenheid voor onze Brusselse bedrijven om op zondag 2 oktober met de nodige trots hun activiteiten voor te stellen aan alle stakeholders en bezoekers.

Vijf verrassende projecten in de Kanaalzone zijn meer dan een bezoekje waard: Abattoir/Foodmet, de grootste overdekte voedingshal in België en een hoogst innovatief concept met een Urban Farm op het dak, Greenbizz.Brussels, de incubator voor duurzame start-ups, de bedrijvencentra Dansaert en Molenbeek en Hotelvoorziening Belle-Vue dat niet alleen hotel is maar tevens als opleidingscentrum voor horecapersoneel functioneert. Vijf dynamische projecten die de steun van Europa en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verdienen.

Ook Brussel-Energie (bezoek enkel op reservatie, kinderen onder 14 jaar zijn niet toegelaten op de rondleiding maar er zijn wel activiteiten voor hen voorzien tijdens het bezoek) gooit die dag de deuren van zijn fabriek open waar op een heel milieuvriendelijke manier energie uit het restafval van de Brusselaars wordt gehaald. Dit is ook het geval voor Spullenhulp waar dagelijks tonnen kledingstukken worden verwerkt in hun sorteercentrum.

De Brusselse Brandweer zal haar skills demonstreren aan de hand van tal van demonstraties en de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel organiseert niet alleen rondleidingen op de bouwplaats Rogier maar voorziet ook allerhande animatie rond hun internationale optreden.

Fans van bolides en motoren kunnen terecht bij BMW Brussels die de deuren opengooit naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de groep. Tot slot kunnen ook de studio’s van RTL op reservatie bezocht worden tussen 14 en 17 uur.

 Bereid uw bezoek voor en ontdek alle deelnemende bedrijven bij u in de buurt op www.openbedrijvendag.be.