Perscommuniqué

Maak plaats voor Beci!

Brussels Enterprises Commerce and Industry

 

De Kamer voor Handel en Nijverheid en het Verbond van Ondernemingen te Brussel consolideren hun samenwerking met een nieuwe, gemeenschappelijke naam: Beci (Brussels Enterprises, Commerce and Industry). Beide instellingen zullen hun nieuwe logo deze avond onthullen tijdens hun Garden Party

Brussels Enterprises Commerce and Industry

BRUSSEL, 21 JUNI - In mei 2007 bezegelden de Kamer voor Handel en Nijverheid en het Verbond van Ondernemingen te Brussel hun samenwerking. Doelstelling: de aanwezigheid en de invloed van de Brusselse economische wereld versterken. Het orgelpunt van deze toenadering is de gemeenschappelijke naam die beide verenigingen voortaan zullen dragen: Brussels Enterprises Commerce and Industry, dat een weerspiegeling wil zijn van de respectieve identiteiten van beide entiteiten en de gemeenschappelijke wil om samen verder te gaan.

 

Het logo is ontworpen door het jong Brussels bedrijf Megaluna. Art director Vincent Knecht licht deze keuze toe: “Beci staat voor Brussels Enterprises Commerce and Industry. Kort en krachtig zijn hiermee de kernelementen van de organisatie aangegeven, die zowel de activiteiten op patronaal vlak als op bedrijfsondersteunend vlak omvatten. Het logo ziet eruit als een open boek dat zich verder ontvouwt. Dit drukt de dynamiek uit van Beci als een organisatie die een pagina omslaat en met een nieuw elan de toekomst tegemoet treedt. De kleuren blauw en geel verwijzen naar het Brussels Gewest en Brussel als federale en Europese hoofdstad. Er is gekozen voor een Engelse naam om de tweetalige context van Brussel te overstijgen en de internationale dimensie van de organisatie te onderstrepen.”

Beci is meer dan een naam, het is een woord met inhoud waarin de twee partners en hun leden zich kunnen terugvinden. Ze consolideren hiermee hun nieuw samenwerkingsverband tot een dynamisch, toekomstgericht geheel!

Opgelet: het nieuwe logo zal vanavond worden onthuld op de Garden Party, maar Beci zal pas vanaf oktober 2007 worden gebruikt in de communicatie van de Kamer voor Handel en Nijverheid en het Verbond van Ondernemingen te Brussel.

 

-------

Meer inlichtingen :

Karima Amrous
Directrice Communicatie
02 643 78 32 – ka@ccib.be