Persbericht

More business: wat de Brusselse bedrijfsleiders in 2010 willen.

BRUSSEL, 3 JANUARI 2010 - More business. Dat is wat de Brusselse ondernemers en bedrijfsleiders zich in 2010 toewensen, zo blijkt uit een enquête van de Brusselse werkgeversorganisatie BECI. Ruim 35% van de 3.900 zakenlui die de online enquête van BECI hebben ingevuld kiezen na het slappe economische jaar 2009 resoluut voor meer omzet in 2010.

De Brusselse werkgeversorganisatie BECI opteerde deze keer niet voor traditionele nieuwjaarswensen, maar BECI en cartoonist Pierre Kroll vroegen de Brusselse zaakvoerders en bedrijfsleiders via een online enquête wat zij wensen voor 2010. Zij hebben massaal gereageerd: in nauwelijks enkele dagen hebben meer dan 3.900 ondernemers de enquête beantwoord. Overigens, antwoorden kan ook de volgende dagen nog.

Op nummer een staat 'more business', dat ruim 35% van de stemmen haalt. De Brusselse bedrijfswereld is vastbesloten om de economische crisis van 2008-2009 achter zich te laten in 2010. Op de tweede plaats, opmerkelijk toch na de milieutop van Kopenhagen, staat de wens van de bedrijfsleiders om Brussel uit te bouwen tot de groene hoofdstad van Europa. Op drie volgt de aanpassing van de Brusselse Ring voor een betere mobiliteit.

Nog een vaststelling: De Nederlandstalige ondernemers hechten meer belang aan "perfect tweetalige Brusselaars" (29,4%) terwijl de Franstalige bedrijfsleiders eerder oog hebben voor duurzame ontwikkeling en ecologie (19,4%). Andere thema's die het bedrijfsleven beroeren zijn de kredietverlening van de banken, meer openbaar vervoer en fietsers in de stad, een architecturale landmark voor Brussel en het WK voetbal 2018.

U kunt de precieze resultaten van de enquête online volgen via

www.beci.be/index.html?page=602〈=fr -> FR resultaten

www.beci.be/index.html?page=602〈=nl -> NL resultaten

 

De Brusselse werkgeversorganisatie BECI zal ook in 2010 alles in het werk stellen om, rekening houdend met de resultaten van de enquête, het ondernemersklimaat in de Brusselse regio te verbeteren.

 

Kroll - Wat mogen we u wensen in 2010?

Kies uw wens door erop te klikken.

Kroll - Wat mogen we u wensen in 2010?

-------

BECI (Brussels Enterprises Commerce & Industry) is het samenwerkingsverband tussen de Kamer van Koophandel en het Verbond van Ondernemingen te Brussel. BECI vertegenwoordigt 2/3 van de tewerkstelling in Brussel en telt meer dan 35.000 leden-ondernemingen. BECI verdedigt de individuele en collectieve belangen van Brusselse ondernemingen en biedt hen een uitgebreide waaier van diensten.

Brussels Enterprises Commerce and Industry

Meer informatie :

Roel Veyt
Media coordinator
02 563 68 53 – 0475 43 91 28 – rv@beci.be