1.000 Sproutmaskers voor de helden van UZ Brussel

5 mei 2020 om 17:05 

Het Universitair Ziekenhuis VUB (UZ Brussels) in Jette ontving 1.000 stoffen maskers in de kleuren van “Sprout to be Brussels”, geschonken door Beci, de Brusselse Kamer van Koophandel & Verbond van Ondernemingen. Ze zijn bestemd voor Villa Samson, een onderdeel van het ziekenhuis dat tijdens de epidemie de psychologische ondersteuning van het ziekenhuispersoneel organiseert.

Ze werden dinsdag overhandigd door Jan De Brabanter, secretaris-generaal van Beci, aan Marc Noppen, CEO van UZ Brussels.

10.000 wasbare en herbruikbare stoffen maskers voor de Brusselse werknemers werden door Beci aangekocht , in het kader van het burgerinitiatief “Sprout to be Brussels”. “Een project dat geboren is in de nasleep van de aanslagen van 22 maart 2016, dat symbool staat voor veerkracht maar ook voor de geest van Brussel, met een vleugje humor dat zeer nuttig is bij het overwinnen van crisissen”, herinnert Jan De Brabanter zich. “We hebben dit initiatief vanaf het begin gesteund en we geloven dat Sprout meer dan ooit nodig is. »

“In een tijd van deconfiniëring wilden we de steun voor Sprout vernieuwen door maskers aan te bieden om de Brusselse werknemers te helpen zichzelf te beschermen. De “Sprout to be Brussels” maskers zullen beschikbaar zijn bij Beci. Geïnteresseerde bedrijven, of degenen die hun eigen hoeveelheden willen bestellen, vinden meer informatie op de website.

“Het schenken van 1.000 maskers aan het UZ Brussels is een bescheiden gebaar van solidariteit dat we wilden maken als blijk van onze dankbaarheid voor al het ziekenhuispersoneel”, zegt De Brabanter. Waarom ze aan UZ Brussel geven? “Om hen te bedanken, omdat zij degenen zijn die ons hebben geholpen om het aanbod van onze leverancier te kwalificeren, om deze maskers te valideren, en omdat ze het goed kunnen gebruiken. »

De stoffen maskers zijn niet geschikt voor de behandeling van patiënten met covid-19, maar UZ Brussels stuurt ze naar Villa Samson, een instelling waar patiënten normaalbezoek kunnen krijgen van hun huisdier of het comfort van een therapiedier tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Tijdens de uitbraak organiseert Villa Samson een psychologische ondersteuningsdienst voor het ziekenhuispersoneel, dat zeer hulpbehoevend is. Katoenenmaskers zullen daar dan ook zeer nuttig zijn.

Delen