1.200 jobs op Brussels Airport

29 april 2022 om 11:04 | 361 weergaven

[persbericht]

Aviato lanceert een grootschalige aanwervingscampagne

Zaventem 29 april 2022 – Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, lanceert een nieuwe aanwervingscampagne voor Brussels Airport om de meer dan duizend jobs op de luchthaven te helpen invullen en de huidige teams op het gebied van passagiers- en bagageafhandeling alsook de logistiek te versterken. Op Brussels Airport, de tweede economische pool van het land, zijn er momenteel meer dan 1.200 openstaande jobs. Werkzoekenden, studenten, nieuwkomers en iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging is dan ook meer dan welkom om zich kandidaat te stellen.

De zomervakantie voorbereid tegemoet

Met bijna 24.000 werknemers, 317 bedrijven, 18 sectoren en 1.200 openstaande arbeidsplaatsen, vormt Brussels Airport een zeer uniek ecosysteem; de luchthaven is dan ook een sterke katalysator voor de Belgische economie. Brussels Airport biedt werkzoekenden uit het hele land kansen op vlak van tewerkstelling.

”Na twee moeilijke crisisjaren is het hoge aantal vacatures vandaag vooral een positief en hoopvol teken van herstel. Het passagiersverkeer leeft opnieuw op en dus hebben we de juiste mensen nodig om mee die vlotte operaties te kunnen verzekeren. We zijn blij dat we opnieuw die rol van jobmotor voluit kunnen opnemen, en nu is het belangrijk dat alle luchthavenbedrijven, met de ondersteuning van Aviato, het nodige talent kunnen vinden.”, zegt Arnaud Feist, voorzitter van Aviato.

Met het oog op de zomerpiek en de hervatting van het passagiersverkeer is Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, in samenwerking met haar luchthavenpartners, VDAB en Actiris op zoek naar nieuwe kandidaten voor de vele luchthavenbedrijven. Er is voor ieder wat wils; en ook doorgroeimogelijkheden zijn er zeker. Met een drukkere zomervakantie in het vooruitzicht, is dit hét moment om de sprong te wagen naar een unieke luchthavenjob.

Een brede waaier aan luchthavenjobs

Met de huidige war on talent en een nijpend tekort aan arbeidskrachten in transport en logistiek; in diensten aan personen en bedrijven; en in business support, retail en ICT; is de expertise en ondersteuning van Aviato voor de bedrijven meer dan ooit belangrijk.

“Zo zijn we bij G4S Aviation op zoek naar nieuwe bewakingsagenten om de werking van Brussels Airport in goede banen te leiden. Met onze taalopleidingstrajecten Nederlands werven we ook anderstaligen aan die bereidwillig zijn Nederlands te leren. Mede zorg dragen voor een veilige vakantie voor je familie en vrienden? Werken@G4S Aviation Security op Brussels Airport –> Go4Safe!” aldus Vicky Houtmeyers, Service Center Manager Aviation van G4S.

De profielen die gezocht worden zijn zeer divers. Van vliegtuigtechnieker tot bewakingsagent of airport security agent, verkoper, redcap, check in agent, administratief bediende voor elke achtergrond en opleidingsniveau is er een job op de luchthaven te vinden.

Carolle Van Dijck, Corporate Communication Manager & Spokesperson van Securitas bevestigt eveneens “Bij Securitas zijn we voortdurend op zoek naar nieuw talent om ons te helpen de veiligheid van de luchthaven op een topniveau te houden. Vandaag zijn we op zoek naar alle soorten profielen: vrouwen, mannen, jong of oud, met of zonder ervaring – zolang ze integer, waakzaam en behulpzaam zijn.”

Door de enorme groei van de e-commerce staan ook de bedrijven op Brucargo, de logistieke zone van Brussels Airport, te springen om nieuw personeel aan te trekken.

Ook daar is het jobaanbod heel divers: je kan er aan de slag als logistiek bediende of warehouse officer, afhandelaar, douaneagent, transporteur, ramphandler, enz.

“WFS groeit en werft aan! Als grootste Cargo Handler in de wereld, hebben we sterke groeiambities voor Brucargo. Daarom zijn wij permanent op zoek naar warehouse en office medewerkers, kandidaten voor de operaties en de administratieve diensten. Ons inclusief HR- beleid biedt kansen en mogelijkheden waar persoonlijke groei en een uitdagende loopbaan perfect samen gaan.” zegt Bart Vanmulders, HR Director van WFS.

“Wij zijn altijd op zoek naar gepassioneerde collega’s om onze groeiende activiteiten op de luchthaven te ondersteunen. Zo zoeken we momenteel technische profielen voor Maintenance, administratieve profielen voor Purchasing en Customs, maar ook Lader/Lossers, Ramp Handlers en tenslotte ook collega’s voor de Truck Yard en Dangerous Goods. Als je deel wil uitmaken van het meest internationale bedrijf ter wereld, met een leuke collegiale sfeer, dan moet je zeker bij ons solliciteren.” zegt Pieter-Jan Germeaux, Ad Interim HR Director bij DHL Aviation.

De meest gevraagde profielen zijn:

●  Behandelaarluchtvracht&bagage

●  Logistiekbediende

●  Check in agent

●  Redcap/loadmaster

●  Verkoop

●  Bewakingsagent

●  Horecamedewerker

●  HR

● Technischeprofielen

Tal van gerichte acties

De luchthavenbedrijven kunnen rekenen op de expertise van Aviato om, ondanks de war on talent, de vele vacatures in te vullen.

“Met de vele openstaande jobs is dit het momentum om de vele luchthavenjobs in de kijker te zetten. Samen met onze klanten zoeken we naar de beste oplossing voor hun tewerkstellingsnoden en proberen we ze waar mogelijk te sensibiliseren. Rekruteren in de deze veranderende arbeidsmarkt is een uitdaging. Met deze aanwervingscampagne willen wij de instroom van kandidaten voor de vele openstaande vacatures bewerkstelligen.”, Isabelle Borli, General Manager Aviato.

Aviato start vanaf mei met een nieuwe rekruteringscampagne om de unieke jobs en mogelijkheden op de luchthaven in de kijker te zetten. Volgende initiatieven staan daarbij onder meer op de planning:

● Jobcafé – Vanaf mei zal Aviato om de twee weken een jobcafé organiseren: een formule waarbij luchthavenbedrijven op een laagdrempelige manier potentiële kandidaten kunnen ontmoeten. Bij elke editie wordt er rond een ander thema of gezocht profiel gewerkt. De ideale gelegenheid om de match te maken. Volgende profielen komen aan bod:

o 5 mei – onthaal
o 19 mei – arbeider
o 2 juni – uitzendkracht
o 16 juni – logistiek bediende

● Events voor werkzoekenden en studenten – In haar reguliere werking vertegenwoordigt Aviato de luchthavenbedrijven op doedagen, jobdagen en – beurzen, infosessies voor werkzoekenden… Al deze events staan op de Aviato agenda (www.aviato.be/nl/evenementen) en zijn toegankelijk voor iedereen.

● Samenwerking met diverse arbeidsmarktactoren, zoals ook OCMW’s en

opvangcentra – sensibilisering van de arbeidsbemiddelaars en opvangcentra in

Vlaams-Brabant over de jobopportuniteiten op de luchthaven, met oog op een

instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

● Infosessie Inclusiviteit op 19 mei van 12u tot 14u – In samenwerking met VOKA

Vlaams-Brabant biedt Aviato een infosessie voor luchthavenbedrijven rond

inclusiviteit aan. Het doel van de sessie is luchthavenbedrijven sensibiliseren en

aanzetten tot een mindshift. De grote mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt vraagt meer dan ooit om een open minded rekruteringsproces.

Delen