10 boekideeën om (goed) van start te gaan in 2021

28 december 2020 om 10:12 

Zoals Barack Obama zou zeggen: “Lezen is belangrijk. Als je kunt lezen, dan gaat de hele wereld voor je open.” (Nee, dit is geen advertentie om zijn nieuwe boek te kopen.) Na een uitdagend jaar in 2020 wilden we de boeken delen die ons in 2020 inspireerden op het gebied van marketing & communicatie of die in 2021 op onze lijst staan. 

Al deze boeken zijn verkrijgbaar in de e-shop van de Filigranes-boekhandel (FR versies) of bij Club (EN & NL versies)

Tanguy’s selectie, expert in SEO & Digitale Marketing

Réussir son référencement web – Olivier Andrieu (FR)

Een aanrader voor iedereen die een aantrekkelijk plekje voor zichzelf wil veroveren op Google! We horen al jaren over “organische SEO”, maar hoe kunnen we SEO optimaliseren? Of uw bedrijf nu pas online is of u bevindt zich al enkele jaren op het web, deze gids is perfect om u te helpen uw zichtbaarheid op het internet te vergroten.

Réussir sa stratégie de contenu – Eva Demange, Alexandra Martin (FR)

De nieuwe editie van dit boek biedt een schat aan informatie op het gebied van storytelling, wat essentieel is in de hedendaagse marketing en verantwoorde communicatie. Dankzij de technische fiches kunt u uw contentstrategie gemakkelijk opbouwen, stap voor stap. Dit boek is vooral interessant voor alle webstrategen om hun website te bouwen en te ontwikkelen.

Suggesties van Aliénor, Evenementencoördinator

Good to great – Jim Collins (EN)

Jim Collins en zijn team analyseerden 11 bedrijven die hun concurrenten hebben overtroffen op de beurs. Hier geen flamboyante communicatiestrategie, maar samenwerking in het hele bedrijf.

De 100€ startup – Chris Guillebeau (NL)

Aarzelend om de sprong te wagen omdat u bang bent voor een groot economisch verlies? Het is niet altijd nodig om een fortuin uit te geven om een bedrijf te starten. Advies, getuigenissen en een routekaart, dit boek zal u helpen om te beginnen, te ontwikkelen en succes te boeken! Dit alles, met een vrij klein budget.

Advies van Thomas, Evenementencoördinator

Employee First, Customer Second – Vineet Nayar (EN)

Vertrouwen & transparantie zijn twee termen die de laatste jaren in het bedrijfsleven erg populair zijn geworden. Inderdaad, de klassieke structuren zijn aan het veranderen en dat voelt goed! Dit is wat Vineet Nayar uitlegt in zijn boek: het omverwerpen van de management piramide heeft een meer dan gunstige invloed gehad op zijn bedrijf. Laten we er eens over nadenken om van de gebaande paden af te gaan!

Interne communicatie – Eric Cobut, Christine Donjean (NL)

In dezelfde tijdsgeest is goede interne communicatie tussen managers en medewerkers essentieel voor een goede werking van het bedrijf en de duurzaamheid ervan. Dit helpt de banden tussen het bedrijf en zijn personeel te versterken en maakt het vooral mogelijk iedereen in het gemeenschappelijke project op te nemen.

De leeslijst voor 2021 door Fien, Community Manager & Sasha, Marketing Coördinator

Donald Trump: Autopsie marketing d’un mandat hors normes 2017-2021 – Zeil (FR)

Donald Trump is een uitstekende marketingexpert, zoals hij heeft bewezen met zijn verkiezing en 4-jarige termijn als president van de Verenigde Staten. Zeil heeft alle marketingprocessen die gebruikt worden om verkozen te worden geanalyseerd en relateerd aan de processen die door andere populistische leiders worden gebruikt.

Junk Tech:  comment la Silicon Valley a gagné la guerre du marketing – Jean-Marc Bally, Xavier Desmaison (FR)

Wat als Silicon Valley & zijn successen slechts een luchtspiegeling waren om wereldwijde investeerders aan te trekken? We proberen al jaren het Californische innovatiemodel te kopiëren, maar zonder succes. Wat als de oplossing was om ons model van technologische innovatie te creëren om te concurreren met Silicon Valley en positieve alternatieven te bieden voor de toekomst van de aarde?

NL alternatief : Moment Marketing – Michiel Vanderheyden

Digitale Marketing: développer sa stratégie à l’ère du numérique – François Scheid, Willy Fontugne, Re Vaillant (FR)

Het is gemakkelijk om te verdwalen in de nieuwe en steeds veranderende wereld van digitale marketing. Dit boek heeft als doel de nieuwste trends en tools samen te brengen om zo een winnende digitale strategie op te bouwen!

La création de contenus au coeur de la stratégie de communication – Nicolas Oliveri, Manuel Espinosa, Christelle Waty-Viarouge (FR)

Het creëren van unieke & interactieve content is een integraal onderdeel geworden van marketing en communicatie. Kwalitatieve storytelling is essentieel voor het delen van bedrijfswaarden. Dynamische communicatie en een vlekkeloze klantervaring zijn twee belangrijke punten van succes.

NL alternatief : Dit is content marketing – Bart Lombaerts, Wouter Temmerman, Koen Denolf, Michel Libens

 

Delen