Energiefactuur: maak gebruik van investeringssteun voor de kmo’s en zko’s

7 mei 2019 om 14:05 | 183 weergaven

D.R.

Stijgende energieprijzen, klimaatdoelstellingen, verwachtingen van de klanten,… Dit is meer dan ooit het moment om het energieverbruik te verminderen! Om u te helpen investeren, heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest € 1.350.000 vrijgemaakt om de werken voor de vermindering van uw energieverbruik te financieren.  Een overzicht van de toekenningsvoorwaarden. 

 

Voor wie? 

U bent handelaar, ambachtsman, een vrij beroep, een kmo, een rusthuis, een maatwerkbedrijf of een cultureel centrum in het Brussels Gewest?  Deze investeringssteun is er voor u! Het is een aanvulling op het Energie Pack dat sinds september 2018 de kmo’s en social profit sector de kans biedt gebruik te maken van een gratis energiecoaching. Deze dienst wordt u voorgesteld door de federaties UCM en Comeos voor de kleine en middelgrote ondernemingen tot 250 VTE’s en door Bruxeo en Santhea voor de social profit sector. Bovendien hoeft u geen lid te zijn van een van deze federaties om er gebruik van te maken.  

Voor welke werkzaamheden?  

Dankzij Energie Pack beschikt u gratis over een diagnose en relevante aanbevelingen om uw energieverbruik te verminderen.  Dit kan gaan van een nieuwe verlichting tot een verwarmingsketel of collectieve of industriële uitrusting.  U kan onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van investeringssteun die 30% tot 40% van de in aanmerking komende bedragen dekt, met een plafond van € 15.000 btwi per jaar.  

Concreet 

Op basis van de energiediagnose, die werd uitgevoerd of gevalideerd door de federatie van uw sector, bezorgt u Leefmilieu Brussel vóór de werkzaamheden een aanvraag tot steunbelofte.  Eens uw dossier is aanvaard, bezorgt Leefmilieu Brussel u een beloftebrief en kan u de werkzaamheden beginnen.  U hebt vervolgens 18 maanden om de werken uit te voeren en de vereffening van de financiële steun te vragen.  U zal uw energieverbruik snel zien dalen: zeer goed nieuws voor uw factuur en voor het leefmilieu! 

 

Bij wie kan men terecht?  

Voor de handel en diensten:

Comeos – Sophie TIELEMANS Sophie.Tielemans@comeos.be – T +32 (0)2 788 05 58 

Voor de zko’s/kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepen:   :

UCM – Victoria WHITELAW victoria.whitelaw@ucm.be - T +32 (0)2 743 83 93 

Voor de social profit sector :

Bruxeo – Muriel JADOUL energie@bruxeo.be – T +32 (0)2 210 53 03 

Voor de instellingen voor gezondheidszorg  : 

Santhea – Patrick Herinckx Patrick.herinckx@santhea.be – T +32 (0)2 210 42 87  

 

Delen