BECI, dat zijn we allemaal samen

Beci (Brussels Enterprises Commerce & Industry) is ontstaan uit een partnerschap tussen de Kamer van Koophandel en het Verbond van Ondernemingen te Brussel: twee privé vzw’s die door hun leden gefinancierd en beheerd worden. Beci vertegenwoordigt twee derde van de tewerkstelling in Brussel en meer dan 35 000 ondernemingen.

BECI evolueert. connecting, sharing en co-creationis de basis van onze nieuwe ledenwerking/aanpak in dedigitale wereld. Een 3.0 approach waarin BECI samen met de leden de Brussels Business Communityopzet waarin de Communityleden, en niet langer BECI, de centrale rol zullen spelen. BECI empowert voortaan de Communitydoor in te zetten op digitale tools, data, het verbinden van de leden, het creëren van interactie en het versterken van de Community met de expertise van de Community.

BECI 3.0 berust hierbij op drie grote pijlers:

1. Belangenbehartiging en een sterke lobbying
2. Nieuwe platformen, dienstverlening en het delen van de expertise
3. Ons kantoor, Louisalaan 500, als open huis voor de Communtiy
“De missie van BECI is om de drijvende kracht te zijn voor het bedrijfsleven in Brussel en om Brussel te promoten als een levendig en welvarend metropolitaan Gewest.
Wij willen dat onze leden erin slagen economische en ESG-conforme bedrijven te zijn.
Wij werken onophoudelijk om onze leden in contact te brengen met nieuwe mogelijkheden voor handel, investeringen en partnerschappen in Brussel en internationaal.”

Belangenbehartiging en Lobby as a Service

BECI’s kerntaak is de belangen van het Brussels bedrijfsleven verdedigen bij alle politieke en sociaaleconomische stakeholders. Daarbij is het algemeen belang van de Community steeds onze leidraad. Om onze rol hierin te kunnen spelen lanceert BECI een digitaal en vertrouwelijk platform dat een honderdtal ambassadeurs in staat stelt risico’s te indentificeren en te melden. Op die manier kan de Community proactief en interactief reageren en een gemeenschappelijk standpunt innemen over belangrijke thema’s zoals fiscaliteit of nog mobiliteit.
Meer info volgt.

Beci vertegenwoordigt de Community daar waar de politieke en administratieve beslissingen vallen. Die hebben héél vaak een directe en indirecte impact onze bedrijven en organisaties. Daarom zetelt Beci in heel wat organisaties om op elk beleidsniveau onze belangen te verdedigen.

BrupartnersCPB-BHGActirisbMediationBrussels Expo
FEB / VBOIriscareBruxelles FormationSemperBelgian Chambers
CityDevCRMBanspaEPFCBrustart
Port de BruxellesAsbl ShoperalHUB.BrusselsAviatoForeign Trade Agency

Platformen, dienstverlening en expertise

De expertise komt uit de Community. De Brussels Business Community telt meer dan 3.000 leden, goed voor 320.000 actieve personen. Dat is heel wat waardevolle expertise samen die we gaan valoriseren voor de Community.

BECI co-creërt daarom met de Community een platform waarop leden beroep kunnen doen op experts. De experts komen uit de Community en kunnen helpen op het vlak van:

 • Privacy en Intellectueel Eigendom
 • Fiscaliteit en boekhouding
 • ESG, Energie en Milieuwetgeving
 • Stedebouw en Mobiliteit
 • HR en Arbeidsrecht
 • Import/Export en Internationale Betrekkingen
 • Beheer en oprichting van bedrijven
 • Handelsrecht
 • Subsidies en financiering
 • Cyberveiligheid en digitalisering
 • Vastgoedrecht

De expert, dat bent u. Wilt u uw expertise inzetten voor de Community? Neem gerust contact met ons op.

Het platform BECI.legal, waar leden blanco juridische en andere documenten downloaden krijgt een update en wordt nog uitgebreid.

De toegang tot het Connects Platform, waar leden met internationale zakenpartners in contact kunnen komen, blijft vrij toegankelijk.

Als lid van de Community heeft u eveneens toegang tot het Enterprise Europe Network (EEN) dat u helpt om internationaal te groeien.

En de bestaande diensten inzake:

 • Bedrijven in Moeilijkheden
 • Bemiddeling
 • Exportformaliteiten

blijven operationeel en zullen eveneens digitaal evolueren.

Louisalaan 500

Een hechte Community heeft een thuis nodig. De huidige zetel van Beci, op de Louisalaan 500, wordt een open huis voor de hele Community. Tijdens de Coronacrisis kregen de drie verdiepingen een grondige facelift met het oog op de nieuwe functie van “Community House”.

De vergaderzalen, kantoorruimte of nog het café op de gelijkvloerse verdieping gaan open voor de Community. Elk lid kan er op eenvoudige aanvraag een klant ontvangen, vergaderingen beleggen met partners of collega’s. Ook dat zit ingebrepen in uw lidmaatschap.

Domiciliatie

Beci lanceert eveneens “Domiciliatiedienst aan voor B2B bedrijven die aktief zijn in Brussel maar er geen adres hebben.

You are the Community

De Community bepaalt de sterkte van deCommunity. Uw eigen informatieve content kan u voortaan delen met de Community via het BECI-contentplatform, ons magazine, onze sociale media, de radio , podcasts en noem maar op. Verder kan u, samen met BECI, events of opleidingen voor de Community opzetten. Een dedicated team staat voor u klaar om te co-creëren.

3

Een duidelijk en volwaardig lidmaatschap

Met deze nieuwe aanpak gaat ook een nieuw en helder lidmaatschap gepaard. Op enkele activiteiten na, is ruim 80% van de events, de opleidingen en de diensten die BECI inzet om de Community te versterken inbegrepen in het nieuwe lidmaatschap. Zo is het duidelijk voor iedereen.

We zetten nieuwe stappen in de digitalisering van de Brusselse Kamer van Koophandel. Met deze transitie willen wij een voorbeeld zijn voor de Brusselse bedrijven. Dat bewijst dat, ongeacht de leeftijd, je kan veranderen.

En als wij dat kunnen, kan u dat ook.


Prospectie

Ondernemen betekent eerst en vooral klanten vinden, maar ook leveranciers, dienstverleners, partners enz. De netwerken, netwerktools en evenementen van Beci kunnen u hierbij helpen.


Van start gaan

Een eigen bedrijf oprichten? Een groot avontuur dat uw leven zal veranderen. Alvast boeiend, maar improvisatie is hier uit den boze. Bij Beci mag u in elk geval op begeleiding rekenen.

Mobiliteit

Houdt mobiliteit u bezig? Kom erover praten, informatie inwinnen en samen met ons oplossingen zoeken. Neem contact met ons op!

 

Export

In België ligt de grens nooit ver weg. In een dergelijk klein land met een open economie in hartje Europa, is export een natuurlijke en zelfs noodzakelijke aanpak.

Bedrijfsoverdracht

Het overlaten of overnemen van een onderneming vereist een goede voorbereiding. Als neutrale en betrouwbare partner begeleidt Beci de kandidaat-overlaters en -overnemers in volledige vertrouwelijkheid.

Opleven

85.000 ondernemingen in België kampen met allerlei soorten moeilijkheden. Is dit voor u ook het geval? U staat er niet alleen voor! Beci biedt u oplossingen om persoonlijk en professioneel op te leven.

ISO 9001 : 2015 certificering

BECI – Kamer van Koophandel van Brussel is bijzonder trots met de hernieuwing, voor een periode van drie jaar, van zijn ISO 9001: 2015 certificering.

Bij de voornaamste doelstellingen van de ISO-standaard hoort klantentevredenheid. De certificering versterkt ons dus in onze wil om u steeds beter bij te staan!

service image
Mobiliteit

De gezondheidscrisis heeft onze verhouding tot ruimte en verplaatsingen veranderd, op korte én op lange termijn.

Lees meer
service image
Digitalisering

De lockdown bracht twee opvallende fenomenen voor het voetlicht: de pijlsnelle ontwikkeling van telewerk en de even snelle uitbreiding van e-commerce.

Lees meer
service image
Green

Een betere coördinatie tussen de gewesten en het federale niveau evenals een gedeelde ambitie zijn van doorslaggevend belang.

Lees meer
service image
Arbeidsmarkt

Brussel zal binnenkort het hoofd moeten bieden aan een sterke, snelle en massale toename van het aantal werkzoekenden.

Lees meer

Contact

Op maandag tot donderdag     Vrijdag

8h30 – 12h30            8h30 – 12h30

13h30 – 17h30          13h30 – 16h30

T 02 648 50 02        info@beci.be

F 02 640 93 28

Bereikbaarheid

Beci is gelegen Louizalaan 500, 1050 Brussel. Het gebouw is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Wij raden hen aan BECI op voorhand te verwittigen van hun komst: 02 648 50 02.

Vermijd parkeerproblemen als u ons komt bezoeken. Het openbaar vervoer, de fiets, de taxi of de gedeelde auto’s van Cambio of Zen Car zijn alternatieven die we u echt aanbevelen!

Villo

Station Legrand (Louizalaan 525), op 100m.

Station Dageraad (Louizalaan 440), op 200m.

Station Ceres (F. Rooseveltlaan 14), op 500m.

www.villo.be

Met de trein

Het dichtstbij gelegen station is Etterbeek. Daar kunt u de tram 7 nemen. In Brussel Centraal uitstappen is ook gemakkelijk. Daar kunt u de tram 94 nemen.

www.nmbs.be

Parkeergelegenheid

Buiten parkeren in de omgeving van BECI is moeilijk, meestal beperkt in de tijd of voorbehouden aan de bewoners van de straat. Parkeren is altijd betalend, behalve aan de ingang van het Ter Kamerenbos.

Als alternatief kunt u gebruik maken van overdekte parkings. De dichtstbij gelegen is de parking Bascule (op 400 m). Deze ondergrondse parking is toegankelijk via de ingang op de Waterloosesteenweg 715, te 1180 Brussel. Open van maandag tot zaterdag tussen 7 en 20 uur. Uitrit 24/7 mogelijk.