Besparen op loonkosten maar wel competitieve werknemers aanwerven?

20 februari 2019 om 17:02 

©actiris

[publireportage] Erwin Heusburg is HR-verantwoordelijke bij All Team Services, een bedrijf dat huishoudhulp via dienstencheques aanbiedt. In een sector waar de marges klein zijn, moet Erwin goed waken over zijn loonkosten. Dankzij activa.brussels, kon hij toch een performant team samenstellen, zonder daarbij te moeten inboeten aan kwaliteit in de werkomstandigheden.

Groot team, kleine marges

Erwin Heusburg is HR-verantwoordelijke bij All Team Services. “We sturen dagelijks zo’n 400 huishoudhulpen uit in en rond Brussel,” vertelt hij. “Om hun agenda en verloning in goede banen te leiden, hebben we hier op kantoor een team van twaalf consultants dat de planning beheert.”

“In de sector van de dienstencheques zijn de marges niet groot, moet je weten. Daarom is het heel belangrijk dat ik de loonkosten van onze werknemers goed in de gaten houd. Maar je wil natuurlijk wel een performant team samenstellen, ook als je nieuwe mensen aanneemt.”

Het cv dat eruit springt

Erwin ging met Select Actiris op zoek naar een nieuwe huishoudconsultant. Het cv van Elaine Ramirez sprong meteen in het oog. “Elaine was de perfecte kandidate voor onze vacature. Ze was gemotiveerd, ze kon een opleiding volgen om zich bij te scholen, maar ze had ook een extra troef op zak,” vertelt Erwin. “Elaine viel onder de maatregel activa.brussels, wat betekent dat we een financiële tegemoetkoming krijgen op haar loon.”

Elaine vermeldde expliciet op haar cv dat ze in aanmerking kwam voor activa.brussels. “Zo probeerde ik de aandacht van werkgevers te trekken, en gaf ik hen een extra reden om mij aan te nemen,” vertelt ze. “Het is dan ook een echte win-win hoor,” bevestigt Erwin. “Wij krijgen via Select Actiris financiële steun voor haar loon, zodat we kunnen investeren in andere dingen die ertoe doen.”

Investeren in welzijn

Zo komt de steun van Select Actiris ook de werknemers ten goede. “Het uiteindelijke doel is namelijk niet om winst te maken, maar wel om te kunnen investeren in optimale werkomstandigheden voor onze ploeg. We bieden onze mensen opleidingen aan, vernieuwen hun kledij en investeren in materiaal.”

 

Vertrouw op de expertise van Select Actiris om te rekruteren

Net als Erwin het ideale profiel rekruteren in Brussel? Perfect mogelijk met Select Actiris. Select Actiris combineert een grondige selectie met met opleidingen en premies om ook voor jouw vacature de ideale kandidaat te vinden. Surf snel naar select.actiris.brussels en vraag raad aan je persoonlijke werkgeversconsultant.

 

Delen