Binnen 2 jaar verwijdert Accor al haar wegwerpplastic uit de hotels

6 februari 2020 om 15:02 

Accor kondigt vandaag haar toezegging aan om als eerste hotelgroep ter wereld toe te treden tot de UN Global Tourism Plastics Initiative. Hiermee tekent de hotelgroep voor het verwijderen van alle plastic wegwerpartikelen voor gasten uit alle hotels voor het einde van 2022, om de wereldwijde impact van plasticvervuiling in het milieu terug te dringen.

Dit initiatief is een belangrijke stap voor de horecasector wereldwijd en voor de groep die zich al 25 jaar inzet voor duurzaamheid, onder meer met zijn programma ‘Planet 21’.

Naast de eerdere belofte om alle plastic rietjes, roerstaafjes en wattenstaafjes te verwijderen uit de hotels, zal de groep alle plastic voorwerpen voor eenmalig gebruik tegen eind 2022 verwijderen die worden aangeboden in de hotelkamers, vergaderruimten, restaurants en recreatieruimten. Relevante alternatieven voor plastic zullen worden geïntroduceerd voor elk specifiek product om zo tot de beste oplossing per hotel te komen.

Met meer dan 200 miljoen plastic artikelen voor eenmalig gebruik die wereldwijd jaarlijks worden gebruikt in alle Accor hotels, verminderen de hotels hun impact al aanzienlijk. “Wij zijn ons bewust van de aanzienlijke impact die we hebben op onze planeet en het is dus ook onze verantwoordelijkheid om oplossingen te bieden”, zegt Sébastien Bazin, voorzitter en CEO van Accor.

“Accor is een innovatieve hotelgroep en zoekt voortdurend naar nieuwe gebieden waar wij onze milieu-impact wereldwijd kunnen verminderen en tegelijkertijd willen we lokale gemeenschappen helpen bij het creëren van een gezondere en duurzamere toekomst. Onze toegewijde medewerkers delen onze overtuiging om de wereld een stukje beter te maken voor onze gasten.”

 

Informatie: www.all.accor.com

Delen