Brexit een risico voor uw bedrijf? Doe de test!

29 oktober 2018 om 16:10 

Brexit symbol. Concept illustration. EU and UK flag on broken wall. Brexit symbol. Concept illustration. EU and UK flag on broken wall.

Het Brexitdossier beheerst sinds 2016 voortdurend de voorpagina’s. Vandaag is een “no deal” niet meer zo ondenkbaar. Of er nu een akkoord komt of niet: dit nieuws zal een impact hebben op talrijke bedrijven. En u? Bent u klaar voor 29 maart? Wat zijn de werkelijke risico’s en gevolgen voor uw bedrijf? Doe snel de Brexit Impact Scan en kom meer te weten.

Hoewel de deadline voor een akkoord op half oktober werd vastgelegd, kwam ook tijdens de laatste Europese top op 17 en 18 oktober geen oplossing uit de bus. De Europese onderhandelaar Michel Barnier kreeg uitstel tot december om uit deze impasse te geraken. Niemand kan echt voorspellen hoe de situatie er op 29 maart zal uitzien. Een ding is wel zeker: het Verenigd Koninkrijk verlaat dan de EU.

België is goed voor 10% van de Europese exportmarkt naar het Verenigd Koninkrijk. Wij zullen dus een van de landen zijn die de impact van deze veranderingen het sterkst zal voelen. Alle bedrijven zijn potentieel getroffen: douanecontroles, voorschriften voor de import en export van producten en kwaliteitseisen zijn slechts enkele voorbeelden.

Om onaangename verrassingen te voorkomen is het dus hoog tijd om de situatie voor uw bedrijf te evalueren en een actieplan op te stellen. De FOD Economie ontwikkelde de Brexit Impact Scan om u hierbij te helpen. Op basis van een gedetailleerde vragenlijst krijgt u een analyse op maat van de impact van Brexit. Vervolgens wordt u verwezen naar de juiste actoren op Belgisch niveau om rechtstreeks op deze effecten in te gaan.

Doe de Brexit Impact Scan

 

Welke gevolgen heeft de Brexit voor uw onderneming?

Om u te helpen een beter inzicht te krijgen in dit dossier, nodigt Beci – in samenwerking met Brussels Invest & Export – u op 22 november uit voor een seminar tussen 11u45 en 14u30.Dit is uw kans om al uw vragen te stellen en onze experts te ontmoeten. Schrijf u nu in!

Delen