CEO van BECI Olivier Willocx kiest voor een nieuwe en politieke loopbaan.

6 februari 2024 om 11:02 

Olivier Willocx, CEO de BECI, a été invité par le MR à s'engager en politique lors des prochaines élections régionales bruxelloises. Olivier Willocx, CEO de BECI, a été invité par le MR à s'engager en politique lors des prochaines élections régionales bruxelloises.

Brussel, 5 februari 2024 – Olivier Willocx, Gedelegeerd bestuurder van de Kamer van Koophandel en Verbond van Ondernemingen te Brussel (BECI) werd vrijdag 2 februari door de MR uitgenodigd om een politiek engagement aan te gaan bij de volgende Regionale verkiezingen. “Op de vraag om het op te nemen voor de ondernemingen tijdens de volgende legislatuur in het Parlement of Brusselse Regering was het moeilijk neen te zeggen. Na 24 jaar bij BECI was het voor mij ook tijd om iets anders te doen”, aldus Olivier Willocx.

De overstap van patronale organisatie naar de politiek betekent concreet dat Olivier Willocx niet langer de functie van CEO voor BECI kan uitoefenen. Wel blijft hij tijdelijk beschikbaar voor Voorzitter en bestuurders BECI om een vlotte overgang mogelijk te maken naar een nieuwe algemene directie voor BECI.

Annick Hernot, Voorzitter BECI: “Wij betreuren natuurlijk de plotse beslissing van Olivier om de overstap te maken naar de politiek, maar beschouwen het zeker ook als een opportuniteit voor de Brusselse ondernemers: wij hebben nood aan politici die het verschil kunnen maken en de economische functies hoger op de politieke agenda te plaatsen. Wij danken Olivier voor alles wat hij voor BECI verwezenlijkt heeft en wensen hem alle succes bij zijn nieuwe uitdaging. Het BECI Team werkt verder om BECI te versterken en als belangrijkste partner voor de ondernemers op de kaart te zetten.  Onze eerste prioriteit gaat hierbij naar het zoeken van een nieuwe CEO.”

In afwachting van de aanstelling van een nieuw Gedelegeerd Bestuurder voor de Kamer van Koophandel en Verbond van Ondernemingen te Brussel (BECI) werd Jan De Brabanter, actueel Secretaris-Generaal, gevraagd ad interim de algemene directie van BECI waar te nemen (jdb@beci.be – M. 0499 588 845).

Delen