Nicolas Thémelin

23 augustus 2018 om 07:08 

Nicolas Thémelin, Advocaat Claeys & Engels

Nicolas staat dagelijks cliënten bij met advies over alle soorten nationale en internationale fiscale (en parafiscale) vragen in verband met human resources management in de ruimste betekenis van het begrip.

Hij heeft ruime ervaring op het gebied van internationale mobiliteit van werknemers en bedrijfsleiders (salary split, detacheringen, bijzondere fiscale regelingen, …) en verleent dagelijks juridisch advies over alternatieve vormen van winstdeling voor werknemers (aandelenopties, warrants, gratis aandelen of met een korting, cafetariaplannen, bonussen, …).

Nicolas assisteert ook belastingplichtigen bij het opstellen en indienen van hun aangifte in de personenbelasting alsook de belasting der niet-inwoners en behartigt hun belangen bij de Dienst ruling of verdedigt hen in het kader van administratieve en gerechtelijke procedures.

Hij is regelmatig spreker op fiscale seminaries en publiceert in talrijke juridische en fiscale tijdschriften. Nicolas behaalde in 2013 een gespecialiseerde Master in tax management aan de Solvay Brussels School of Economics & Management en spreekt Frans, Engels en Nederlands.

Nicolas begon zijn carrière als advocaat aan de Balie van Brussel in januari 2011, nadat hij in 2009 zijn licentiaatsdiploma in de rechten behaald had aan de Katholieke Universiteit Louvain, en in 2010 een aanvullende Master in Europese studies aan het Centrum voor Europese studies van de Vrije Universiteit Brussel.

Delen