City Climate Challenge : het project 303030

De CO2-uitstoot tegen 2030 met 30% verminderen 

De partners zijn toegewijd, u ook? 

De ecologische en maatschappelijke overgang is niet langer iets dat bewezen moet worden. Met het project 303030 wordt beoogd de koolstofuitstoot tegen 2030 met ten minste 30% te verminderen via 30 samenwerkingsprojecten in Brussel. De projectpartners zullen hun knowhow, deskundigheid en innovatieve ideeën inzetten om van dit project een echt succes te maken. Het gaat dus om een echte co-creatie en collectieve intelligentiebenadering waarbij verschillende maatschappelijke niveaus worden betrokken, omdat we samen een antwoord moeten vinden op de uitdaging van de klimaatverandering. 

Waarom de CO2-uitstoot in Brussel verminderen? 

Opdat Brussel een interessante stad zou blijven op het internationale en nationale toneel, is het absoluut noodzakelijk dat het Gewest zich aansluit bij de ecologische strijd. Als Europese hoofdstad is het immers meer dan noodzakelijk dat Brussel ook in de toekomst een coherente rol blijft spelen. 

Bovendien heeft investeren in koolstofemissiereducties verschillende voordelen, zoals het stimuleren van de economie, de werkgelegenheid en uiteraard de dynamiek van het Brussels Gewest, zonder de algemene verbetering van de levenskwaliteit van de Brusselaars te vergeten. 

Wat voor soort samenwerkingsprojecten staan er op de agenda? 

Koolstofuitstoot is afkomstig van verschillende bronnen (in volgorde van belangrijkheid): bouw, vervoer, energie, elektriciteit, industrie … Het doel is dan ook oplossingen aan te reiken aan deze verschillende sectoren om hen te helpen hun vervuiling te verminderen. 

Het is via concrete projecten (opleiding energierenovatie, Smart Building-model, optimalisatie van verplaatsingen, …) dat BECI en de partners van 303030 een impact willen creëren. 

Green book

Ontdek het manifest, het programma, de partners & experts en onze aanbevelingen 

Evenementen & workshops

Deelnemen aan de verschillende evenementen die door het 303030-project en de partners worden georganiseerd 

Social Media

Volg het laatste nieuws over het project online: 

Facebook 

Linkedin