mei, 2020

26mei(mei 26)2:00 pm13okt(okt 13)6:00 pmCYCLUS - Praktijkworkshops met case studies over bemiddelen en collaboratief onderhandelen

Details evenementen

Bent u “erkend bemiddelaar” of op weg om “erkend bemiddelaar” te worden?

Om een erkenning te verlengen bij de Federale Bemiddelingscommissie is het nodig om 18 uren permanente vorming te hebben gevolgd in de periode 2019-2020 (dossier binnen te dienen ultimo 31/1/2021). Is uw erkenning verlopen dan kunt u deze opnieuw aanvragen mits extra 9 uren scholing te hebben gevolgd.
De bMediation opleiding tot bemiddelaar is “best of class“. Met de daaropvolgende Praktijkworkshops van bMediation krijgt u via reële cases het bemiddelen in uw vingers !
Tegelijk krijgt u een opfrissing van alle begrippen en concepten aangewend bij bemiddelen en onderhandelen. De uitgewerkte cases worden gebundeld in een Vademecum voor bemiddelen.
In de workshops zullen de praktische aspecten van bemiddelen en onderhandelen intensief worden beoefend door de deelnemers.
Kernbegrippen zoals BATNA, ZOPA, uitstappunt, belangen, waardecreërende opties & oplossingen, caucus, ankeren, “W”-vragen en LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen) zullen hierbij aan bod komen.
Deze opleiding is erkend door de Federale Bemiddelingscommissie in het kader van permanente opleiding. U ontvangt een attest van deelname voor elke gevolgde sessie. 
Deze opleiding is erkend per effectief gevolgde opleidingsnamiddag (4 uur opleiding).
Voor diegenen die de 5 namiddagen volgen zijn er 20 punten verdiend, voldoende voor de aanvraag tot verlenging van de erkenning.
PROGRAMMA
Volledig nieuwe cases gebaseerd op de praktijkervaring van de lesgevers.
Elke namiddag levert 4 opleidingsuren voor de verlenging van uw erkenning als bemiddelaar. Inschrijving per namiddag mogelijk.

 • Workshop I op 26/5/2020: Makelaar – projectontwikkelaar conflict (Eva Vandendriessche)
 • Workshop II op 9/6/2020: Geschil over een distributieovereenkomst/handelsrecht (Dirk Bottelier)
 • Workshop III op 15/9/2020: Verschil in visie tussen aandeelhouders – case “zure wijn” (Gert Rydant)
 • Workshop IV op 29/9/2020: Bouwgeschil tussen aannemer en bouwheer – boven budget en termijn (J.P. Rammant)
 • Workshop V op 13/10/2020: Conflict over aandelenoverdracht tussen vennoten (Gert Engelen)

VADEMECUM
Elke deelnemer ontvangt een map met daarin de cases en de extra gegevens nodig om elke rol die de deelnemer opneemt voor te bereiden; de deelnemers die zich inschrijven voor alle vijf namiddagen zullen minstens tweemaal optreden als bemiddelaar. Er zijn ook handige documenten opgenomen in de map die de voorbereiding vergemakkelijken, nl. welke vragen bereid je best voor, welke onderdelen van het bemiddelingsproces moeten zeker aan bod komen en hoe.

DEELNAME
 5 sessies

 • leden bMediation 1.100 € + BTW
 • niet-leden 1.500 € + BTW
Per sessie
 • leden bMediation 250 € + BTW
 • niet-leden 350 € + BTW

GETUIGENISSEN
 • Marc Van Muylders: “Zeer concrete aanpak, goede opvolging en nuttige raad van coaches”
 • Chris Verdeyen: “De diepgang in de bemiddelingsoefeningen was mogelijk door de uitgetrokken tijd en de strikte opvolging ervan door de begeleiders”

Tijd

Mei 26 (Dinsdag) 2:00 pm - Oktober 13 (Dinsdag) 6:00 pm

Locatie

LUCA School of Arts - Campus Sint-Lukas