november, 2018

16nov11:00 am12:30 amHR en sociale relaties: laat het aan het middenkader over

Details evenementen

Hoewel bedrijven streven naar “geluk op het werk”, verschijnen overal nieuwe vormen van maatschappelijk disfunctioneren.

Hoe moet deze paradox dan worden geïnterpreteerd? En vooral, wat zijn de ingrediënten van efficiënte sociale relaties in de “nieuwe wereld”?

Wat als HR-managers de sociale relaties aan het “middenkader” konden overlaten in plaats van het zelf te doen?

 

VOOR WIE?

HR-managers, Verantwoordelijken Sociale Relaties, Leden van de OR/het CPBW, Managers

 

PROGRAMMA

Ter inleiding zullen wij terugkomen op de “paradox van geluk op het werk”. Waarom vertalen de inspanningen zich in toenemende terugtrekking, burn-out…? Hoe kunnen de oorzaken van deze functioneringsproblemen worden aangepakt in plaats van hun symptomen te behandelen?

 

We zullen ons de volgende vragen stellen:

  • Waarom zijn de sociale verhoudingen die we hebben geërfd van de industriële revolutie inefficiënt geworden. Wat is er veranderd?
  • Waarom moeten organisaties onvermijdelijk veranderen en hoe versnelt dit de noodzaak om de sociale relaties opnieuw uit te vinden. Wat zijn de gevolgen van agility en matrixorganisaties?
  • Waarom moeten organisaties dringend weer menselijk worden, moet de sociale samenhang worden hersteld en de kloof gedicht worden tussen de verschillende actoren van het bedrijf?
  • Welke rol is weggelegd voor het middenkader? Hoe kan het middenkader opnieuw naar waarde worden geschat terwijl het zowel activator als slachtoffer is van organisatorische veranderingen?

Tot slot zullen we het hebben over de sleutelrol van Human Resources bij het heruitvinden van de sociale relaties in een veranderende omgeving. Hoe kunnen HR van houding veranderen en volwaardige zakenpartners worden met het middenkader?

De presentatie zal in het Frans zijn. De documentatie zal in het Engels zijn en de antwoorden op de vragen zullen in de taal van de deelnemer zijn.

 

DEELNAME

INBEGREPEN: DOCUMENTATIE, BROODJESLUNCH

Leden BECI, BHA: gratis. Indien u niet of te laat annuleert, zal u 50 € (excl. BTW) moeten betalen.
Niet-leden: 60.50 € incl. BTW (50 € excl. BTW)

 

PRESENTATOREN

Pierre-Alain Scharff, Deskundige adviseur in organisatieverandering en leaderschip, docent aan ICHEC en EPHEC, Onafhankelijke bestuurder

 

CONTACT

Training Team, 02 643 78 19 – trainings@beci.be

Tijd

(Vrijdag) 11:00 am - 12:30 am

Locatie

BECI