september, 2020

29sep2:00 pm6:00 pmPraktijkworkshop met case studies: Bouwgeschil tussen aannemer en bouwheer

Details evenementen

Bent u “erkend bemiddelaar” of op weg om “erkend bemiddelaar” te worden?

Om een erkenning te verlengen bij de Federale Bemiddelingscommissie is het nodig om 18 uren permanente vorming te hebben gevolgd in de periode 2019-2020 (dossier binnen te dienen ultimo 31/1/2021). Is uw erkenning verlopen dan kunt u deze opnieuw aanvragen mits extra 9 uren scholing te hebben gevolgd.
De bMediation opleiding tot bemiddelaar is “best of class”. Met de daaropvolgende Praktijkworkshops van bMediation krijgt u via reële cases het bemiddelen in uw vingers !
Tegelijk krijgt u een opfrissing van alle begrippen en concepten aangewend bij bemiddelen en onderhandelen. De uitgewerkte cases worden gebundeld in een Vademecum voor bemiddelen.
In de workshops zullen de praktische aspecten van bemiddelen en onderhandelen intensief worden beoefend door de deelnemers.
Kernbegrippen zoals BATNA, ZOPA, uitstappunt, belangen, waardecreërende opties & oplossingen, caucus, ankeren, “W”-vragen en LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen) zullen hierbij aan bod komen.
Deze opleiding is erkend door de Federale Bemiddelingscommissie in het kader van permanente opleiding. U ontvangt een attest van deelname voor elke gevolgde sessie. 
Deze opleiding is erkend per effectief gevolgde opleidingsnamiddag (4 uur opleiding).
PROGRAMMA
Deze workshop maakt deel uit van een cyclus bestaande uit 5 namiddagen. In totaal zijn er 20 punten te verdienen, voldoende voor de aanvraag tot verlenging van de erkenning.

Cyclus
  • leden bMediation 1.100 € + BTW
  • niet-leden 1.500 € + BTW
Per sessie
  • leden bMediation 250 € + BTW
  • niet-leden 350 € + BTW

VADEMECUM
Elke deelnemer ontvangt een map met daarin de cases en de extra gegevens nodig om elke rol die de deelnemer opneemt voor te bereiden; de deelnemers die zich inschrijven voor alle vijf namiddagen zullen minstens tweemaal optreden als bemiddelaar. Er zijn ook handige documenten opgenomen in de map die de voorbereiding vergemakkelijken, nl. welke vragen bereid je best voor, welke onderdelen van het bemiddelingsproces moeten zeker aan bod komen en hoe.


GETUIGENISSEN
  • Marc Van Muylders: “Zeer concrete aanpak, goede opvolging en nuttige raad van coaches”
  • Chris Verdeyen: “De diepgang in de bemiddelingsoefeningen was mogelijk door de uitgetrokken tijd en de strikte opvolging ervan door de begeleiders”

Tijd

(Dinsdag) 2:00 pm - 6:00 pm

Locatie

LUCA School of Arts - Campus Sint-Lukas