Digitaliseren van onze bedrijven

Bedrijven en zelfstandigen zullen niet hebben gewacht op de COVID-19-crisis om te beseffen dat digitalisering een belangrijk punt was voor hun toekomst. Maar als ze het wisten, hadden velen van hen nog niet de stap gezet: wat zijn mijn behoeften, welke kansen moet ik met voorrang grijpen, welk budget moet ik ervoor uittrekken, waar moet ik beginnen?

De huidige periode lijkt een prachtige gelegenheid te zijn om alle ontwikkelingsperspectieven die de digitalisering in vele opzichten biedt, te begrijpen.

Iedereen heeft wel eens nagedacht over e-learning, maar nu wordt iedereen, al dan niet bereidwillig, opgeroepen om zijn cursussen voor afstandsonderwijs te organiseren, om de meest geschikte instrumenten te evalueren om de verwachte resultaten te bereiken en vooral om te zien dat het werkt en dat het veel voordelen biedt. Om te overleven worden restauranthouders gedwongen om te kiezen voor online leveringsdiensten en om na te denken over hun zichtbaarheid op het net door middel van betaalde reclame en sociale netwerken in het bijzonder. Kleine bedrijven die het niet aandurfden de sprong te wagen, lanceerden hun eerste e-shops. Om maar een paar sprekende voorbeelden te noemen. Laten we ook denken aan de beroemde Filigrane bookshop die deze periode zal hebben gebruikt om een toekomstig project te implementeren: de lancering van zijn e-shop!

Maar achter deze kansen gaan meerdere belangen schuil die niet onderschat mogen worden. De juridische aspecten (beheer van persoonsgegevens, algemene verkoopsvoorwaarden, enz.), de logistieke aspecten (leveringen, betalingszekerheid, recht op teruggave), de procesveiligheid en vele andere. Als de urgentie de verdienste heeft dat bedrijven gedwongen worden het digitale vraagstuk in het middelpunt van hun actie te plaatsen, mogen we ook niet voorbijgaan aan het belang van de integratie van deze veranderingen in een strategie: een ontwikkelingsstrategie, een commerciële en een financiële strategie.

  • Neem contact op met onze adviseur

    Vul dit formulier in :

  • Laat ons uw e-mailadres achter zodat onze expert contact met u kan opnemen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Margot Régnier

Margot Régnier

Marketing Manager

0483 48 87 04