En uw bank?

Uitstel van hypothecair krediet

Elke natuurlijke persoon, ook zelfstandigen, die meent te voldoen aan de voorwaarden om uitstel van betaling te kunnen aanvragen, moet contact opnemen met hun bank. De minister van Financiën, de Nationale Bank van België en Febelfin hebben financiële steun aangekondigd voor mensen die worden blootgesteld aan problemen als gevolg van de coronaviruscrisis. Het algemene idee is om uitstel van hypothecaire kredietbetalingen op verzoek voor maximaal zes maanden toe te staan. Een charter bevestigt deze verbintenis en beoordeelt de volgende aspecten:

 • dat precies de uitgestelde betaling dekt
 • wie uitstel van betaling kan aanvragen
 • welke vormen kan de uitgestelde betaling aannemen
 • wanneer uitstel van betaling kan worden aangevraagd en tot wanneer uitstel van betaling kan worden ingevoerd

Iedereen die meent aan de voorwaarden te voldoen om uitstel van betaling te kunnen aanvragen, moet contact opnemen met zijn bank.Dit kan alleen op afspraak of via de beschikbare digitale kanalen van de bank (e-mail, chat, mobiele applicatie etc.) en telefonisch.

U kunt het beste een week voor de vervaldag van de volgende maand contact opnemen met de bank.

 

Overdracht van ondernemingskrediet

Om de financiering van gezinnen, zelfstandigen en bedrijven tijdens deze moeilijke periode te garanderen, heeft de federale regering, op initiatief van de minister van Financiën en met steun van de Nationale Bank van België, een overeenkomst met de financiële sector gesloten.

Deze overeenkomst bestaat uit twee pijlers:

 • 6 maanden uitstel van betaling zonder kosten: de financiële sector verbindt zich ertoe niet-financiële ondernemingen en levensvatbare zelfstandigen en hypotheeknemers die betalingsproblemen ondervinden als gevolg van de coronaviruscrisis, een uitstel van betaling betaling tot 30 september 2020 zonder kosten.
 • Een passend garantiesysteem voor nieuwe kredieten: de federale overheid zal een garantiesysteem activeren voor alle nieuwe kredieten en nieuwe kredietlijnen met een maximale looptijd van 12 maanden die banken verlenen aan niet-financiële ondernemingen en aan levensvatbare onafhankelijken. Dit zorgt voor de voortdurende financiering van de economie.

De garantieregeling heeft de volgende kenmerken:

 • Het totale bedrag van de garantie is 50 miljard euro.
 • Alle tot en met 30 september 2020 verstrekte nieuwe kredieten en alle nieuwe kredietlijnen met een maximale looptijd van 12 maanden (exclusief herfinancieringskredieten) vallen onder de garantieregeling.
 • Neem contact op met onze adviseur

  Vul dit formulier in :

 • Laat ons uw e-mailadres achter zodat onze expert contact met u kan opnemen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Eric vdb

Eric Vanden Bemden

Real Estate Officer

+32 2 563 68 56