Het eerste “Food District” strijkt neer in City2

9 oktober 2018 om 12:10 

VR

Een Food District is een oase gewijd aan eten en drinken. Op 17 augustus opende het winkelcentrum City2 zijn eerste food market. Het pop-upinitiatief, dat loopt tot mei 2019, bevindt zich tijdens de verbouwingswerken van het metrostation in de ondergrondse ruimte van het winkelcomplex.

“Authentiek, gezellig en betaalbaar” zijn de kernwoorden van het Food District van City2. City2 ontvangt dagelijks 40.000 bezoekers, die nu voor een lokale, gezonde hap terechtkunnen in de 650 m² grote eethoek. Dit Food District speelt in op de trend van “goed eten” met zeven overheerlijke kraampjes die elk een ander aanbod hebben: zoet, hartig, vegan, glutenvrij, healthy …

De omkadering van dit nieuwe Food District straalt bovendien een bijzonder knusse sfeer uit! De klanten komen even op adem tussen groene accenten in een undergound setting. Het beton gaat hand in hand met de planten tegen het plafond, de houtdecoratie en neonverlichting …

Om welke zeven heerlijke kraampjes gaat het?

Bij Fresh Box stelen originele slaatjes de show. Een basissla naar keuze (boerenkool, rucola, kropsla …) wordt gepimpt met rauwkost en proteïnen en op smaak gebracht met een bijpassende, huisbereide vinaigrette.

Bij Chicken Republic worden de kippen ongeveer anderhalf uur aan het spit gebraden. De klant kiest zijn favoriete stukje kip (borstfilet, vleugels of kippenbil) en vult aan met gebakken aardappelen en dagverse groenten. Nog niets is huis voor het avondeten? Je kan ook een volledige gebraden kip meenemen.

Bij Sub & Co staat alles in het teken van brood! Niet zomaar brood … Hier krijg je geen klassiek belegd broodje, maar een ovenvers, heerlijk warm of koud broodje 2.0.

Asian Street is de Aziatische place to be van het Food District. Je stelt er zelf je gerecht samen, van a tot z. De basis is rijst of noedels – breed, dun of volkoren – aangevuld met proteïnen, groenten en een sausje.

Point Bar verwelkomt vroege vogels met een heerlijk en gezond ontbijt. Op het menu staan koffiekoeken, bowls, yoghurts, granola, vers fruit enz.

Pizza Club geeft een smaakvolle twist aan de populaire Italiaanse klassieker. Zelfs de meest veeleisende fijnproevers gaan overstag voor het assortiment vierkante pizza’s.

Bij Sweet Corner zijn zoetebekken aan het goede adres. Het aanbod lekkernijen is heel gevarieerd: donuts, snoep, macarons, fruitige waterijsjes …

Alle kraampjes bieden een takeaway-formule aan en de mogelijkheid om ter plaatse te eten. De prijzen variëren van € 6 tot € 8. Het Food District is open van maandag tot zaterdag, van 8 tot 19 uur.

 

Adres:

Food District – City2
Nieuwstraat 123 – 1000 Brussel
www.city2.be

Delen