Het ganse big data ecosysteem komt in Parijs samen

17 februari 2020 om 10:02 

Meer dan 18.000 verwachte bezoekers, bijna 300 partners en minstens 300 geplande conferenties… Het hele Europese big data ecosysteem komt onder één dak samen voor de 9e editie van het Big Data Paris congres, op 9 en 10 maart. Eens te meer een podium voor een wereld in volle mutatie.

Clémence Simmelide, Directrice van de conferenties tijdens Big Data Paris: “Enkele jaren lang was de primaire uitdaging voor bedrijven ‘hoe exploiteren we data en halen we er waarde uit?’. Vandaag stellen we vast dat de besluitvormers zich opnieuw richten op meer menselijke uitdagingen.” Ze is getuige van de veranderingen tijdens de afgelopen jaren: “Dit is een echte revolutie voor de sector. Hij reikt verder dan een louter projectgerichte en technologische aanpak en probeert nu een echte visie te brengen rond de rol van gegevens in bedrijven, voor de gebruikers en in de maatschappij”. “We hebben tot nu toe een hiaat ervaren tussen de harde wetenschappen en de menswetenschappen”, stelt doctor in de wetenschappen en de onderneemster Aurélie Jean.  “Ja”, antwoordt Clémence Simmelide, “maar de big data sector lijkt nu vastbesloten om zakelijke, maatschappelijke en ethische kwesties samen te brengen”. Met deze nieuwe aanpak, aan het begin van dit nieuwe decennium, gaan organisaties zich opnieuw richten op de fundamenten van big data en hun roadmaps afstemmen op 3 kernpunten:

  • een gegevenscultuur die door iedereen wordt gedeeld
  • gegevensbeheer dat empowerment en samenwerking tussen bedrijfsonderdelen bevordert
  • en ten slotte kwaliteitsgegevens die op een transparante manier worden verwerkt, in overeenstemming met ethische principes.

Rond dit keerpunt in de geschiedenis bereidt de 2020-editie van het Big Data Congres van Parijs zich voor. Ze wordt wellicht een nieuwe top voor de ganse economie. Een uniek evenement dat een nieuw decennium inluidt en meer dan ooit ‘Big’ belooft te worden! “Het vorige decennium heeft ons laten zien dat big data vormgeeft aan een nieuwe samenleving op een ongekende schaal. Als woordvoerder van dit ecosysteem willen we alle belanghebbenden in de sector samenbrengen in een open en constructief discussieforum rond een gemeenschappelijke ambitie: de toekomst bewust anders ontwerpen”, besluit Clémence Simmelide.

Informatie: www.bigdataparis.com

Delen