Hoe kan ik als werkgever zorg dragen voor mijn werknemers in het buitenland?

28 april 2020 om 16:04 

©unsplash

Internationalisatie: reizen naar, verblijven in andere landen… Hoe kan ik als werkgever zorg dragen voor mijn mobiele werknemers?

De internationalisering van het bedrijfsleven kan zowel voor ondernemers als voor bepaalde werknemers inhouden dat zij naar het buitenland reizen voor een zakenreis, of soms voor een langere periode, als onderdeel van een project, of dat zij in een dochteronderneming van het bedrijf gaan werken.

Reizen naar en verblijven in andere landen is echter niet zonder risico. Natuurrampen, epidemieën (zika, SARS of meer recent het coronavirus COVID-19), verkeersongevallen, een plots gezondheidsprobleem en ook meer banale incidenten krijgen plots een andere dimensie ver van de thuisbasis. Focussen op zowel de bedrijfsvoering als op het welzijn van hun mobiele werknemers is daarom een uitdaging voor de meeste internationale organisaties.

Hoe kan ik als werkgever zorg dragen voor mijn mobiele werknemers? Het VBO heeft een brochure gepubliceerd waar experts helpen u op weg en antwoorden formuleren op de vele vragen die een bedrijf met internationale ambities zich stelt.

Delen

Jean-Philippe Mergen

Director Export - Enterprise Europe Brussels