Hoe maak je je klaar voor het einde van de Brexit overgangsperiode?

15 september 2020 om 11:09 

Na het besluit om de Europese Unie te verlaten zijn het Verenigd Koninkrijk en de EU het eens geworden over een overgangsperiode die loopt tot en met 31 december 2020.
Het einde van deze periode zal grote gevolgen hebben voor de Europese bedrijven die met het Verenigd Koninkrijk handel drijven. Zo zullen bijvoorbeeld de belasting- en douaneprocedures veranderen. Daarom moeten kleine ondernemingen en alle betrokken partijen zich klaarmaken.

Wat zijn de volgende stappen?

Het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie (DG TAXUD) heeft onlangs een campagne gelanceerd die gericht is op Europese bedrijven en kleine en middelgrote ondernemingen om de aandacht te vestigen op de noodzaak de door de Brexit opgelegde veranderingen aan te pakken.

Het doel van de campagne is bedrijven en handelaren te ondersteunen met nuttige informatie en hen aan te moedigen om inzicht te krijgen in de acties die zij vóór eind 2020 moeten ondernemen.
Om Europese bedrijven in deze overgangsperiode met succes te helpen navigeren en de potentiële verstoring te verlichten, heeft DG TAXUD een reeks nuttige documenten samengesteld, waaronder:

brexit-checklist-for-traders_nl en brexit-guide-for-businesses_nl

 

Delen

Jean-Philippe Mergen

Director Export - Enterprise Europe Brussels